Vordenaren Chuesy en David Klein bij de grote hoeveelheid afval van een 'plogging'-sessie. Foto: PR
Vordenaren Chuesy en David Klein bij de grote hoeveelheid afval van een 'plogging'-sessie. Foto: PR

Vordenaren ruimen zwerfafval tijdens hardloopronde

Algemeen

VORDEN - Misschien heeft u ze de laatste weken wel zien hardlopen tussen Vorden en Zutphen. Vordenaren Chuesy en David Klein met in hun hand een vuilniszak. Naast hardlopen ruimen ze namelijk het zwerfafval op in de bermen langs de provinciale weg, de N319. In Scandinavië bestaat deze opmerkelijke combinatie al langer en wordt dit plogging genoemd. Het is een samenvoeging van het Zweedse woord 'Plocka' (pakken) en jogging. Het hardlopen en steeds bukken om afval te pakken, zorgt voor een intensieve work-out. Het is een leuke en afwisselende (hardloop)training met veel tempowisselingen.

Chuesy en David liepen al vaker hard langs de N319 naar Zutphen. Het viel hen toen al op dat er veel zwerfafval in de bermen lag. Toen zij hoorden van plogging wisten zij dus direct waar ze dit het beste konden doen. Inmiddels hebben zij al drie keer hardlopend de bermen tussen Vorden en Zutphen 'schoongemaakt'.

Rond Vorden en Zutphen ligt er helaas nog op veel plekken zwerfafval. Zij raden iedereen die hardloopt, een keer een vuilniszak mee te nemen tijdens het vaste hardlooprondje. Dat is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant