De Hoge Voorde is de naam van de nieuwe oecumenische school na de samenvoeging van school Het Hoge en De Vordering die per 1 augustus plaatsvindt. Foto: Jan Hendriksen
De Hoge Voorde is de naam van de nieuwe oecumenische school na de samenvoeging van school Het Hoge en De Vordering die per 1 augustus plaatsvindt. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

De Hoge Voorde naam van nieuwe oecumenische school

Algemeen

Samenvoeging van Het Hoge en De Vordering

Door Jan Hendriksen

VORDEN – De Hoge Voorde is de naam van de nieuwe oecumenische school na de samenvoeging van school Het Hoge en De Vordering die per 1 augustus plaatsvindt. Donderdagmorgen 26 april werd de nieuwe naam tijdens een feestelijke bijeenkomst, waarbij alle 330 leerlingen en de onderwijsteams van Het Hoge en De Vordering aanwezig waren, op het bordes van het speelplein van Het Hoge onthuld.

Onder luid tromgeroffel van de elfjarige Daan Rondeel uit groep 7 van Het Hoge werd de naam door twaalf teamleden van Het Hoge en De Vordering onthuld door met de letters die zij op hun buik droegen in de goede volgorde te gaan staan. Na de zomervakantie komt basisschool De Vordering bij basisschool Het Hoge in het gebouw. Sinds augustus 2017 valt Het Hoge al onder het bestuur van Stichting Katholiek Basisonderwijs Gelderland (SKBG), waarvan De Vordering ook al deel uitmaakte. Er zijn al veel gezamenlijke activiteiten, trainingen en overleggen geweest. De scholen zullen als een oecumenische school verder gaan. Zowel ouders, als teamleden konden voor de samengevoegde school een naam met een uitleg indienen. Op alle ingeleverde namen is gestemd door het team en uiteindelijk werd er één naam naar voren geschoven die bedacht is door Marcel Jansen.

Nieuwe directeur
Als nieuwe directeur is per 1 augustus Hennie Gesthuizen (50) uit Zevenaar benoemd. Zij werd door bestuurslid Paul Appel van SKBG aan de ouders en de leerlingen voorgesteld. Na de bekendmaking van de nieuwe naam gingen de kinderen heel even naar de klas om vervolgens naar het bos bij de scouting aan de Hilferinkweg in Vorden te gaan om daar een bosfeest te vieren.


Als nieuwe directeur is Hennie Gesthuizen (50) uit Zevenaar benoemd. Foto: Jan Hendriksen

Als nieuwe directeur is per 1 augustus Hennie Gesthuizen (50) uit Zevenaar benoemd. Foto: Jan Hendriksen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant