De nieuwe schutterskoning van 't Medler: Rick Knoef. Foto: PR.
De nieuwe schutterskoning van 't Medler: Rick Knoef. Foto: PR.

Rick Knoef nieuwe schutterskoning Medlertol

Algemeen

Vorden – "Mensen kom wat dichter bij en blijf niet verschuilt achter de muzikanten staan. Er is hier vooraan nog ruimte voldoende." Voorzitter André Knoef van Stichting Oranjefeest Medlertol deed zaterdagmiddag, nadat Harmonie Vorden en de kleine 'lieve' kinderoptocht op de nieuwe feestlocatie nabij café-restaurant 't Wapen van 't Medler' vanaf het terrein van touwtrekvereniging Vorden was gearriveerd, deze oproep aan zijn buurtschapsgenoten. Hij stond daar met burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst die de 91ste van het Oranjefeest Medlertol officieel zou openen en 'buurt' kwam maken 'op' 't Medler.

Door Jan Hendriksen

Marianne Besselink werd met haar kennismaking 'op' 't Medler direct voor de leeuwen geworpen. Ze had namelijk de eer om als mede jurylid op te treden tijdens de kleine maar 'lieve' kinderoptocht. "Je moet telkens keuzes maken. Of dat nu in de politiek of in het privéleven is. De keuze om een winnaar aan te wijzen van deze optocht is een reuze moeilijke. Jullie hebben allemaal zo ontzettend jullie best gedaan. Alles ziet er zo kleurig verzorgd uit. We wijzen jullie daarom allemaal als winnaar aan", zo sprak ze tot de kinderen.
Voor het eerst sinds bijna vier decennia vond het Oranjefeest Medlertol weer in en rond café 't Wapen van 't Medler plaats. De locatie aan de overzijde in de loods(en) van de coöperatieve werktuigenvereniging Elweco-Medo waren de laatste jaren te fors van omvang voor de publieke belangstelling voor het feest. Zou iedere Medlernaar, Brandenborcher en 'Wierssen' van de partij zijn op het feest, dan was de keuze van het bestuur en de feestcommissie van Stichting Oranjefeest Medlertol niet zo moeilijk geweest. De (her)nieuw(d)e locatie viel goed in de smaak.

Vrijdagavond tijdens Medler Live zat de zaal van 't Wapen van 't Medler vol voor de dertien acts die ten tonele kwamen. Door het publiek werden Melissa Weenk met het nummer 'Kom en pak je kans' (jeugd) en Larissa Reinders op saxofoon met haar live gespeelde nummer 'Rolling in the deep' van Adèle als winnaars aangewezen. Ook de volks- en kinderspelen die zaterdagmiddag rond en in de zaal van 't café plaatsvonden hadden duidelijk een wat intiemer karakter al hoewel de 'korfbalgooiers' en de 'doeltrappers' elkaar zo af en toe wel voor de voeten liepen. Het traditionele ringsteken met paard en dogkar was vervangen door een motorisch voertuig (gator) waarop een grote bureaustoel was geplaatst.

Zaterdagavond namen 61 schutters deel aan het vogelschieten. Na 341 schoten (zesde ronde) was het Rick Knoef (22) die tot nieuwe schutterskoning werd gekroond. De Sleppers uit Ruurlo zorgden zaterdagavond voor de muzikale medewerking.

Overige uitslagen spelen

Vervolg van voorpagina

Medler - Lepeltjes Schieten: 1. Herbert Hulstijn; 2. Bert Fokkink; 3. Minie Meijerink. Bierpulschuiven: 1. Erik Tuinman. 2. Ilse Boersbroek; 3. Jan Keurentjes. Dogkarrijden (ringsteken met gator): 1. Joost van Duin; 2. Patrick Dostal; 3. Gerrie Enzerink. Blikschieten (luchtkanon): 1. André Knoef; 2. Harm Boersbroek; 3. Reini Groot Nuelend. Pijltjes gooien: 1. Reinier Hendriksen; 2. Minie Meijerink; 3. Bert Berenpas. Doeltrappen: 1. Jan Keurentjes; 2. Reinier Hendriksen; 3. Teun Brummelman. Kinderspelen: Peuters: 1. Esmee Groot Nuelend; 2. Elin Ruiterkamp; 3. Unathi Groot Nuelend. Groep 1: 1. Berend Groot Jebbink; 3. Timon Dostal. Groep 2: 1. Jordy Hissink; 2. Thijmen Groot Jebbink; 3. Joeri Reintjes. Groep 3: 1. Rick Berenpas; 2. Melissa Weenk; 3. Dana Eelderink. Groep 4: 1. Lianne Hulstijn; 2. Kimberly Weenk; 3. Gilian Dostal. Groep 5/6: 1. Matthijs Dostal; 2. Mark Ribbers; 3. Corine van Duin. Groep 7/8: 1. Demi Kamperman; 2. Lisa Brummelman; 3. Patrick Dostal.


    

Er trok een kleine maar 'lieve' optocht door Medler tijdens het Oranjefeest. Foto: Jan Hendriksen.                          Burgemeester Marianne Besselink kwam het Oranjefeest openen en tevens even 'buurt' maken. Foto: Jan Hendriksen. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant