De zijspanfinale werd een prooi voor het duo Werner Nijman en Colin Makkink. Foto: Jan Hendriksen.
De zijspanfinale werd een prooi voor het duo Werner Nijman en Colin Makkink. Foto: Jan Hendriksen.

Vetnippel Vol Gas: festijn met 'brullende' motoren en muziekbands

Algemeen

Kranenburg – Muziek en brullende motoren aan de Eikenlaan in Kranenburg. Het was afgelopen zaterdag weer tijd voor het jaarlijkse Vetnippel Vol Gas festijn. Een festijn vol met muziekbands, grasbaanraces, bier en gezelligheid. Zaterdagmiddag was er volop aandacht voor de grasbaanraces in vier verschillende klassen en 's avonds was er volop muziek in de tent. Hoewel! De crosswedstrijden en de muziek overlapten elkaar in de namiddag en in het begin van de avond dit jaar zich voor het eerst. En dat pakte goed uit.

Door Jan Hendriksen

'De Vetnippel voor Smering + Vermaak' staat er op een groot bord als we het terrein van 'boer Wesselink' aan de Eikenlaan betreden. De deelnemende crossers aan de grasbaanraces op de recent geoogste graanakker hebben in het rennerskwartier er hun 'tenten' opgeslagen. Wat direct opvalt is dat het feestterrein wat verderop ligt richting het crossbaan. "We hebben inderdaad het terrein anders ingericht. We hebben het samen laten smelten. En dat moet de sfeer ten goede komen. We laten het laatste gedeelte van de cross en de eerste muziekoptredens nu naadloos met elkaar versmelten. In andere jaren zat er altijd een 'pauze' tussen de cross en de optredens van de bands", zo verklaart bestuurslid Eelke van Ark van de organiserende stichting Vetnippel Vol Gas.

De deelnemende renners maken eerst even aan aantal proefronden om de baan te verkennen. Vol gas wordt er al rondgereden. En dan om half iets voor half vier klinkt middels een carbidbus het eerste startschot voor de jeugdige deelnemers. De organisatie van de cross is in handen van leden van de Vordense Auto- en Motorsport Club (VAMC) De Graafschaprijders. Er volgen mooie en spannende wedstrijden in de vier verschillende klassen:jeugd 65/85cc, senioren, zijspannen en quads. Tevens was er een race met klassieke motoren en voor de 125cc jeugd de Mischa Kuit Bokaal. Uiteindelijk won bij de jeugd 65/85cc Marnicq Tuininga voor Jarno Bleekman en Samuel Zwetheul. De wedstrijd bij de senioren bracht de jeugd de overwinning. Na een heftig duel won Thijs Bulten uit Vorden de wedstrijd voor Bas Klein Haneveld en Erwin Plekkenpol.

Mischa Kuit Bokaal
De zijspanfinale werd een prooi voor het duo Werner Nijman en Colin Makkink. Björn Dinkelman en Ge Nijenhuis werden tweede en Marco Visser en Harro Waanders derde. Bij de quads was Luc van Lenning uit Hengelo ongenaakbaar en pakte de winst voor Patrick Lenselink. De Classic klasse werd een prooi voor Vordenaar Winank Hoenink, Robert Dorland werd tweede. En dan de Mischa Kuit Bokaal. Een wedstrijd met de helden van circuit Delden zoals de jeugd liefkozend genoemd worden bij de VAMC De Graafschaprijders. Een klasse met 125cc tweetakt motoren met vanaf de start een overtuigende Thijs Bulten uit Vorden die gelijk het laken zijn kant op trok en met voorsprong won. De tweede plaats was voor Vordenaar Björn Wisman en Hengeloër Jan Willem Arendsen werd derde.

Succesvol
Tijdens de finalewedstrijden speelde op het buitenpodium de band Mig Buff die op het allerlaatste moment Verdwaald verving. Later op de avond speelde Dr. Booze en Strike in de tent en The Chess Blues Band op het buitenpodium. De organisatoren keken na afloop terug op een succesvolle vernieuwde en goed bezochte zevende editie van Vetnippel Vol Gas.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant