Hokers bieden Herman Luimes (KWF) cheque aan. Foto: Jan Knoef
Hokers bieden Herman Luimes (KWF) cheque aan. Foto: Jan Knoef

Høkers doneren voor KWF-Bronckhorst

Algemeen

Wittebrink - Tijdens het Høkersweekend bij café 'de Tol' in de Wittebrink was een officieel moment ingepland op het podium om de 'Høkersgroep uit Lievelde' de gelegenheid te bieden een cheque te overhandigen aan Herman Luimes, voorzitter van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) afdeling Bronckhorst. Het bedrag € 3652,13 was bijeengebracht tijdens de verzamelbeurs met veiling en verkoop, die eerder dit jaar bij 'de Tol' werd gehouden.

Door Jan Knoef

Voorzitter van het Anhangerschap Henk Kelder reageerde meteen enthousiast toen de Høkersgroep zich meldde met het idee om een veiling met verkoop voor het goede doel te houden. "Ik denk zelfs dat Bennie (Jolink – red.) zelf de eerste hint heeft gegeven om een verkoop van Normaal 'gadgets' te organiseren en de opbrengst van de single, die in december 2015 uitkwam, was bestemd voor het KWF", aldus Henk. "In overleg met het management werd het nodige ingebracht en de rest hebben de jongens zelf geregeld."

De groep ging fanatiek aan het werk en de beurs werd een groot succes. De verkopers van de t-shirts glunderen nog als ze tijdens het Høkersweekend vertellen over de 'verkooptrucs', die ze hadden bedacht om de verkoop te stimuleren. Eenmaal op het podium stond de hele groep te glimmen over het mooie resultaat. Høkers blijken een dankbaar goede doelenpubliek, want tijdens de overhandiging van de cheque meldde een 'Anhanger' zich met de mededeling dat hij nog € 100,- wilde doneren, waarmee het uiteindelijk resultaat € 3752,13 is.

Herman Luimes was blij met de cheque en op de vraag van presentator Theo Tankink of het KWF-Bronckhorst nog plannen heeft, wist hij te melden dat er op 30 oktober in Vorden weer een zogenaamde 'Blubberrun' wordt gehouden en dat er voor 2018 (datum nog niet bekend) weer een 'Samenloop voor Hoop' wordt gehouden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant