Ben Olieslager en Dick Brinkerink verzorgden de muzikale omlijsting. Foto: Bernadet te Velthuis
Ben Olieslager en Dick Brinkerink verzorgden de muzikale omlijsting. Foto: Bernadet te Velthuis

De Lindenhof in Vorden viert vijfjarig bestaan

Algemeen

Vorden - De Lindenhof, kleinschalig wonen voor dementerende ouderen, aan de Smidstraat in Vorden bestaat vandaag dinsdag 15 november precies vijf jaar. Dit werd gevierd met alle bewoners middels een hapje en een drankje. Daarnaast zorgde het duo The Bendic's vanaf 14.30 uur voor de muzikale omlijsting.

Door Bernadet te Velthuis

Vanwege het vijfjarig jubileum waren familie, vrienden, buurt en de medewerkers van Huisartsenpraktijk Albers en Tanis en Fysiotherapiekliniek Jansen van de Berg uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. "Ook een aantal vrijwilligers en medewerkers van De Lindenhof zijn vanochtend langs geweest om het jubileum met ons te vieren", zo vertelt Karin Zweers, één van de medewerkers van De Lindenhof. De vieringen vonden plaats binnen de eigen afdelingen, om het voor de bewoners rustig te laten verlopen.

Het muzikale duo The Bendic's ging langs bij de drie woongroepen zodat alle bewoners konden genieten van de diverse liedjes die gespeeld werden. "We spelen eigenlijk alles en hebben een heel breed repertoire geschikt voor allerlei gelegenheden", zo vertelt Ben Olieslager uit Borculo die samen met Dick Brinkerink uit Vorden het duo The Bendic's vormt. Het tweetal verzorgt, gewapend met gitaar en accordeon, optredens bij diverse verzorgingscentra in de regio.

De Lindenhof
Het gebouw van Sensire De Lindenhof bestaat uit 21 appartementen, verdeeld over drie groepswoningen, allen speciaal ingericht en met begeleiding voor dementerende ouderen. Alle drie afdelingen beschikken over een eigen woonkamer en keuken. Het complex dat in totaal, met het vorige week nieuw gearriveerde echtpaar, tweeëntwintig bewoners huisvest, werd in 2011 nieuw gebouwd aan de Smidstraat 48/52 in Vorden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant