Het aantal deelnemers aan het concours van RV en PC De Graafschap was minder dan in voorgaande jaren. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink
Het aantal deelnemers aan het concours van RV en PC De Graafschap was minder dan in voorgaande jaren. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink

Mooie paardensport op compacter wedstrijdterrein

Algemeen

VORDEN – Prima zonnig voorjaarsweer, een prachtig wat kleiner/compacter wedstrijdterrein dan voorgaande jaren, gezelligheid en mooie paardensport. Dat waren de ingrediënten van een geslaagd concours georganiseerd door Rijvereniging en Ponyclub De Graafschap die afgelopen zaterdag en zondag op de terreinen van het Gelders Landschap aan de Ruurloseweg plaatsvonden.

Door Jan Hendriksen

Zaterdag waren het vooral de ponyruiters die hun vaardigheden lieten zien in de diverse dressuurringen en in de springring. Zondag was het de beurt aan de ruiters en amazones met hun paarden. Met hun dressuur en springen lieten ze de toeschouwer genieten van hun vaardigheden.

Een gezellige ontspannen sfeer en een goede organisatie zorgde ervoor dat dit wederom een geslaagd concours werd. En dat alles door medewerking van ruim honderddertig vrijwilligers. Toch was er wel enige zorg bij het bestuur van RV en PC De Graafschap. En dat was het tegenvallend aantal inschrijvingen. "Bij voorbaat hadden we het wedstrijdterrein al minder groot ingericht. De deelname aan concoursen staat momenteel in het algemeen onder druk. En mede daardoor ontvangen we minder inschrijfgelden. Vooral het aantal deelnemende paardencombinaties bij het springen viel sterk tegen. En dat heeft ook mede te maken dat we ons concours op grasland afwerken. Die ondergrond is beduidend minder populair dan de springwedstrijden die op zand plaatsvinden. Gelijktijdig met ons vond in Westervoort ook een concours plaats. En dat zijn geen pluspunten", zo verklaarde voorzitter Jorien Papen van RV en PC De Graafschap. Ondanks de tegenvallende deelname hoopt Papen dat RV en PC De Graafschap volgend jaar gewoon weer een concours organiseert. "Het is het visitekaartje van onze vereniging."

Leden successen
Diverse leden van RV en PC De Graafschap waren succesvol tijdens de dressuurwedstrijden. Zo werd Indy Brinks met haar pony Nero eerste in de klasse BB categorie C/D, Florien van Pijken eerste met pony Nero in de klasse B categorie B/C, Lieke ter Hart met pony Snoopy eerste en derde in de klasse B categorie B/C, Demi Mennings met pony Oasis derde in de klasse L1 categorie D/E, Teuntje Mortier met pony Nico vierde in de klasse L1 categorie C/D/E en Joyce Mennings met pony Oasis vierde in de klasse L1 categorie D/E. Bij de paarden behaalde Maaike van Schie met Desiree een eerste plaats in de klasse L1, werd Esmee Gies met Barrichello tweemaal tweede in de klasse L2 en Anouk Gerritsen met Dries vijfde in de klasse L1.

De volledige uitslagen van het concours zijn te vinden op de website.


www.startlijsten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant