Ronald Besselink. Foto: PR
Ronald Besselink. Foto: PR

Ronald Besselink kwart eeuw kok bij Hotel Bakker

VORDEN - "Mijn eerste ervaring bij Hotel Bakker was dat oma mij vroeg om samen met haar opa Bakker (vader van Klaas) uit het bed te halen. Toen was ik 16 jaar en werkte ik in de weekenden in de afwas. Als we dus terug tellen ben ik al al ruim 30 jaar betrokken bij Bakker. Na een paar jaar te zijn weggeweest, kwam ik vervolgens op mijn 22ste , toen ik de MBO Culinaire Civiele Dienst had afgerond, in vaste dienst. Dat is nu dus 25 jaar geleden", blikt zelfstandig werkend kok Ronald Besselink terug.

"Die tijd is ontzettend snel gegaan. Ik werk inmiddels met de derde generatie Bakker samen. Eerst opa en oma, toen Klaas en Loke en nu Jeroen en Liesbeth. Dat is toch heel bijzonder. We werken hier met een heel leuk team. Een aantal collega's zijn ook al lang in dienst en daarnaast komen er steeds nieuwe gezichten en nieuwe invloeden bij. Op dit moment werken we met zes man in de keuken. Daarnaast werken we goed samen met andere afdelingen in het bedrijf".

In 25 jaar heeft Ronald het bedrijf uiteraard zien veranderen. "Maar niet te veel hoor. We bewaren het goede van het verleden maar passen het wel aan de tijd aan. Zo is onze keuken de afgelopen jaren verfijnder geworden. Onze gerechten zijn ook wat hoger op smaak gebracht. Verder koken we voor elk wat wils. We kunnen prachtige verfijnde gerechten maken maar ook de schnitzel en haantjes bereiden we met veel plezier".
Ronald zelf is een man van de gewone kost. Hij eet graag pasta's maar ook een lekkere zuurkoolstamppot met rookworst. Zijn favoriete gerecht van de menukaart is Tournedos met rode wijnsaus. "Een mooi stukje vlees en daar passen eigenlijk heel veel sauzen bij. Het is ook heel lekker in de klassieke variant Rossini met zwezerik." "Of ik er wel eens over gedacht heb om een andere baan te zoeken. Waarom? Bij Bakker werken we met een groot team en daarom zijn de zaken goed geregeld."

'Ik werk inmiddels met de derde generatie Bakker samen'

"Ik ben altijd twee dagen in de week vrij. We zijn 7 dagen per week geopend dus het is ook mogelijk om af en toe in het weekend vrij te zijn. Dat is ook fijn voor mijn gezin. Ik heb twee kinderen van 16 en 14 jaar en een leuke vriendin. Verder denk ik ook mee over de menukaart. Dan hebben we ook nog de cateringtak die groeit en waar we ook onze creativiteit in kwijt kunnen. Ik ben dus heel tevreden!"

Wie er thuis kookt? "Dat wisselen we af, maar ik kan er ook van genieten wanneer er voor mij gekookt wordt".

3 reacties
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactnoord.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=723,724,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactnoord.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=723,724,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>