Door de compacte baan is elke rijder nagenoeg continu te volgen. Foto: Boeruh Crossers PloatjesMoaker
Door de compacte baan is elke rijder nagenoeg continu te volgen. Foto: Boeruh Crossers PloatjesMoaker

Tweede editie Stugge Veer Cross dag vol amusement

WICHMOND - Aanstaande zondag 10 september zal voor de tweede keer de Stugge Veer Cross op het kermisterrein te Wichmond plaatsvinden. Na het overdonderende succes van het eerste jaar met meer dan 1100 bezoekers kon een tweede editie niet uitblijven. Geïnteresseerden kunnen rekenen op een dag vol amusement.

Het kermisterrein in Wichmond is een unieke locatie en geeft het evenement een hele bijzondere sfeer. Hoofdsponsor Loonbedrijf Zweverink zal een professionele crossbaan aanleggen inclusief springbulten en een enduro-gedeelte. Door de beperkte ruimte en de compacte baan is elke rijder nagenoeg continu te volgen. De deelnemers aan de cross zijn ingedeeld in verschillende klassen zoals brommer/damesklasse, motoren onder 125 cc, MX 2, MX 1 en Quads. Voor de tweede editie is er een Superklasse aan toegevoegd met de echt snelle rijders uit de regio. Dit belooft een spannende strijd te worden! Daarnaast zal er deze editie een Pre 85 klasse van start gaan. Het betreft oude motoren met een bouwjaar voor 1985.

Buiten de cross biedt de organisatie rond het circuit volop vertier. Geen enkele leeftijdscategorie is over het hoofd gezien. Zo staan er voor de kleintjes onder andere een zandbak, draaimolen, springkussen en zal er geschminkt worden. Nieuw dit jaar is dat kinderen van 12 tot en met 16 jaar mee kunnen rijden in een zijspan over de crossbaan.

Rond 16.15 uur komt de cross ten einde en zal het feest in de tent losbarsten. Er zullen maar liefst drie bands muziek gaan maken. De middag wordt afgetrapt door HIK uit Hummelo, gevolgd door de band Free Willy uit Harfsen. De avond wordt afgesloten onder begeleiding van de echte motorband Opschaakl'n!

De Stugge Veer Cross mag je niet missen wanneer je een liefhebber bent van motorsport, muziek en Achterhoekse gezelligheid. Bezoekers zijn welkom vanaf 9:30 uur en meer informatie is te vinden op de website. De entree bedraagt maar 2 euro.


jong-gelre.nl

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactnoord.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=723,724,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>