Wieteke Schotsman, voorzitter Wout Dekkers, Nikki Kleijsen en Maartje Epema. Foto: Rob Schmitz Fotografie
Wieteke Schotsman, voorzitter Wout Dekkers, Nikki Kleijsen en Maartje Epema. Foto: Rob Schmitz Fotografie

Grote variatie muzikaal talent tijdens Najaarsconcert Musical Music

Algemeen

VORDEN - Zaterdag 4 november wisten veel belangstellenden de weg naar de Vordense Dorpskerk te vinden voor het najaarsconcert Musical Music door Harmonie Vorden, Colorful Music en Popkoor Venhorst. Het interieur van de kerk was voor dit concert uitgelicht wat een bijzondere sfeer met zich meebracht. Klokslag 8 uur werd het concert door Harmonie Vorden, onder leiding van Nikki Kleijsen, geopend met de bekende klanken uit de musical Soldaat van Oranje.

In zijn openingswoord benadrukte voorzitter Wout Dekkers dat samenwerking op het culturele vlak in het belang is van de leefbaarheid van de kern Vorden. Samenwerking zorgt voor verbinding van mensen en hiervoor was voor het najaarsconcert samenwerking gezocht met het popkoor Venhorst onder leiding van Maartje Epema en Colorful Music onder leiding van Wieteke Schotsman. Een grote variatie muzikaal talent bijna allemaal afkomstig uit Vorden.

Het concert werd na het openingswoord door de harmonie vervolgd met een selectie uit de musical The Phantom of the opera. Harmonie Vorden wist de toehoorders op muzikale wijze mee te nemen in de spookachtige sferen die deze musical met zich meebrengt.
Colorful Music, de gitaaropleiding van Wieteke Schotsman, wist met een groep jonge gitaristen een prachtige vertolking te geven van Ciske de Rat en het nummer Does jour mother know van de musical Mama Mia. Een selectie uit dezelfde musical werd gezongen door het popkoor Venhorst. Dit popkoor stelt het plezier in het zingen voorop en straalt dit op een enthousiaste manier ook zichtbaar uit. Met het nummer Oh Happy days uit Sister act gaf Maartje Epema aan als soliste over de nodige zangkwaliteiten te beschikken. Het publiek wist dit optreden te waarderen met een daverend applaus. In de pauze werd de bezoeker een hapje en drankje aangeboden, verzorgt door bistro De Rotonde.

Het programma werd vervolgd met het nummer I don't know how to love him uit de musical Jesus Christ Superstar waarbij een soliste van popkoor Venhorst door de Harmonie Vorden werd begeleid. Rik en Anne van Colorful Music brachten als duo het nummer Crazy little thing called love van Queen uit de musical We will rock you, het publiek genoot zichtbaar van deze talenten. Met de bekendste melodieën uit de Musical The Lion King nam het orkest het publiek mee in Afrikaanse sferen.

In het slotwoord werden de muzikale leiders door voorzitter Wout Dekkers bedankt voor hun muzikale inbreng en werden de vele bezoekers bedankt voor hun komst naar dit concert. Gezamenlijk werd het concert beëindigd met het nummer A Brand new Day. Een geslaagd concert waarbij passie en beleving van het muziek maken voorop heeft gestaan en waarmee bewezen is dat er veel talent in het dorp is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord