Henk Droppers in actie tijdens een van zijn fotovakanties. Foto: PR.
Henk Droppers in actie tijdens een van zijn fotovakanties. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Natuurfotografen willen hobby uitdragen

Algemeen

REGIO – Ze hebben één gemeenschappelijke passie. Ze zijn stuk voor stuk enthousiaste amateurnatuurfotografen en hebben zich verenigd in een kleine club van fotografen: de Gelderse Natuur Fotografie (GNF). En daar kan iedereen sinds kort van meegenieten. In de etalage van IJssalon Lekker in Vorden hangt namelijk sinds twee weken een beeldscherm waar een selectie van hun werk te bewonderen is. Op termijn wil men de foto's ook presenteren bij het Kulturhus, de apotheek en in de etalage van Profile Bleumink in Vorden.

Door Jan Hendriksen

Gelderse Natuur Fotografie is een club van elf enthousiaste amateur natuurfotografen die geregeld bij elkaar komen om hun interesse voor de natuur en de fotografie met elkaar te delen", zo verklaart de Vordense voorzitter Henk Droppers van GNF. Uitvalsbasis voor de club is IJssalon Lekker in Vorden. Het doel van de club fotografen is interesse, kennis en vaardigheden op het gebied van de natuurfotografie met elkaar delen om zo de kwaliteit en diversiteit van natuurfoto's te verhogen in de breedste zin van het woord. "En dat doen we met elkaar op een positieve opbouwende wijze. Iedereen heeft zijn specifieke kwaliteiten, kenmerken en specialiteiten. En dat respecteren we van elkaar. Dat is de kracht van de club", aldus Henk Droppers die al op jonge leeftijd met fotografie in aanraking kwam en zich later toelegde op natuurfotografie.

Op de eerste maandag van elke maand komen de leden in een informele sfeer bij elkaar in Vorden om elkaars foto's te bespreken. Daarnaast zijn er geregeld presentaties van de leden of van gastsprekers over diverse natuur gerelateerde onderwerpen. "Ook de technieken van het fotograferen en de fotobewerking komen tijdens de avonden regelmatig aan bod. Daarnaast behoren cursussen en begeleiding tot de mogelijkheden. En een aantal keren per jaar trekken we met de leden er op uit om in een mooi natuurgebied gezamenlijk foto's te maken waarbij naast foto's van dieren, flora, fauna maar ook foto's van landschappen centraal staan. Later op een clubavond worden de foto's dan besproken", zo verklaart Droppers die zelf de beschikking heeft over een groot arsenaal aan natuurfoto's die hij zowel in het binnen- als buitenland heeft gemaakt.

Uitbreiden
Elk jaar wordt er een soort jaarboek in de vorm van een foto DVD met de vijf beste en mooiste foto's van dat jaar van elk clublid uitgebracht. Op de website kunnen de leden geregeld hun beste foto's plaatsen en daarbij kunnen de andere leden commentaar of opbouwende kritiek plaatsen. De club bestaat momenteel uit elf leden. Henk Droppers: "We willen de club graag wat uitbreiden en streven voorlopig naar een maximum van twintig leden." Zowel de beginnende als de gevorderde natuurfotograaf is harte welkom. De leden komen uit de gemeenten Bronckhorst, Zutphen en Berkelland. Maar zoals de naam van de vereniging al aangeeft. "Ze mogen vanuit geheel Gelderland en instromen. "Ook belangstellende buiten Gelderland zijn welkom", aldus Droppers.

Lid worden
Heeft men belangstelling voor het deelnemen aan de fotoclub of heeft men vragen dan kan men contact opnemen via het e-mailadres geldersenatuurfotografie@gmail.com. Men ontvangt dan een uitnodiging om op proef deel te nemen aan de eerstvolgende ledenbijeenkomst. Daarna kan men beslissen of men ook echt lid wil worden van GNF. De contributie bedraagt vijfentwintig euro per jaar.


geldersenatuurfotografie.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant