Ruim 1100 deelnemers namen deel aan de 31ste editie van de Vordense Achtkastelenloop. Foto: Theo Jansen.
Ruim 1100 deelnemers namen deel aan de 31ste editie van de Vordense Achtkastelenloop. Foto: Theo Jansen. (Foto: Jan Hendriksen)

Gevoelstemperatuur tijdens Achtkastelenloop voorjaarsachtig

VORDEN – In aanloop naar de jaarlijkse Vordense Achtkastelenloop hielden de organisatoren van de Zutphense Atletiekvereniging Hanzesport vorige week donderdag nog hun hart vast. Zouden de extreme winterse 'gevoelstemperaturen' ook zondag nog van toepassing zijn dan zou men de 31ste editie van deze populaire hardloopwedstrijd misschien wel moeten annuleren. Maar gelukkig kwam het niet zover. Toen vrijdag duidelijk werd dat 'Koning Winter' aan zijn laatste stuiptrekkingen bezig was ging het licht op groen. En zie. De weersomstandigheden waren zondag perfect met een 'gevoelstemperatuur' die voorjaarsachtige trekjes aannam.

Door Jan Hendriksen

Wedstrijdcoördinator Jan Rood van Atletiekvereniging Hanzesport liet weten dat men vorige week al de nodige voorzorgsmaatregelen hadden genomen. "Zo hebben we op alle zes verzorgingsposten voor lauw drinkwater gezorgd. Normaliter krijgen de deelnemers een bekertje kraanwater of een sportdrankje, zo vertelt Rood terwijl de deelnemers in de startblokken staan om te vertrekken. Terwijl de trein de Mispelkampdijk om iets over twaalf uur passeert pakt een vrijwilliger van Hanzesport snel zijn tweewieler om in sneltreinvaart naar de zeshonderd meter verder gelegen sporthal aan 't Jebbink te fietsen. Het is een jaarlijks ritueel net voor aanvang van de Achtkastelenloop. Het startsein kan na aankomst van de fietser gegeven worden. De spoorbomen zullen immers het eerste half uur niet meer dicht gaan. Ruim elfhonderd hardlopers gaan vervolgens op weg. Na een paar kilometer schiftten zich de tientallen wedstrijdlopers over tien, eenentwintig en dertig kilometer van menige recreant. De loop vormt voor talloze deelnemers aan de dertig kilometer de laatste ultieme test voor de marathons van Rotterdam en Enschede. Tientallen jeugdleden van Scouting David G. Alford Vorden voorzagen alle deelnemers op de diverse verversingsposten van een bekertje lauw water of sportdrankje. Daarnaast verleende EHBO Vorden haar medewerking middels bemanning op diverse hulpposten en werden diverse EHBO leden ook ingezet als verkeersregelaars. Ruim honderd grotendeels Hanzesport leden waren betrokken bij de organisatie. Commentator Anton Kruiderink had voor bijna iedereen deelnemer wel een welkomstwoord over toen men de finish bij sporthal 't Jebbink passeerde. Voor alle uitslagen zie de website.


www.uitslagen.nl

Meer berichten