Foto: H. Groenendal
Foto: H. Groenendal

Volleybalsters Dash winnen van DeVoKo

VORDEN - Na vier weken zonder wedstrijden mochten de dames van Dash Vorden zich eindelijk weer opmaken voor een wedstrijd. Tegen laagvlieger DeVoKo uit Denekamp maakten de Vordense dames, ondanks een valse start, duidelijk waar het verschil op de ranglijst gebaseerd is.

Dash heeft de laatste wedstrijden wat last van op gang komen in de wedstrijd en wilde daar dit keer een einde aan maken door vanaf begin af aan scherp en fel te beginnen. Dit lukte weliswaar beter dan de afgelopen wedstrijden, maar nog niet helemaal. Vrijwel de hele set wisten de dames een voorsprong van drie punten te creëren, maar niet om het gat te vergroten tegen een goed verdedigend DeVoKo. Boven de twintig punten stokte de productie aan Vordense zijde. Een aantal onnodige fouten zorgden ervoor dat DeVoKo de set met 23-25 bijna in de schoot geworpen kreeg.

Vanaf de tweede set wist Dash kansen ten volle te benutten en liet duidelijk zien de bovenliggende partij te zijn. Dit kwam, na de 25-13 setwinst in de tweede set, tot uiting in de derde set die met 25-9 naar de thuisploeg ging. De vierde set drukte Dash goed door en won dankzij 25-19 de wedstrijd met 3-1.

Zaterdag staat voor de dames van Dash de uitwedstrijd tegen directe concurrent Set Up Ootmarsum op het programma. Set Up staat met drie punten meer 1 plek boven de dames uit Vorden op de vijfde plek.

Meer berichten