Kinderen van de Garve genieten van de sportieve Koningsspelen. Foto: Josine Breukink
Kinderen van de Garve genieten van de sportieve Koningsspelen. Foto: Josine Breukink

Sportieve Koningsspelen bij IKC de Garve

Algemeen

WICHMOND - Alle kinderen van basisschool de Garve genoten vrijdag 20 april van de sportieve Koningsspelen. Allereerst kregen de leerlingen een Koningsontbijt om de dag goed te beginnen. De opening door Koning Willem-Alexander werd live via het digibord gevolgd. Daarna werd er onder leiding van gymlerares Joyce gedanst en gezongen op het plein met het Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen. Na de warming-up konden de Koningsspelen beginnen.

Het schoolplein was een en al oranje, iedereen liep er feestelijk bij. De sportieve groepjes waren gemixt met alle klassen, zo kwamen de oudste leerlingen en de jongste leerlingen bij elkaar in de groepjes en konden ze elkaar helpen.

Leerlingen van groep 7/8 hadden eigen Koningsspelletjes bedacht en uitgezet op het hele schoolplein. Er stonden verschillende parcours, er werden estafettes gehouden en vanwege de zonnige dag stonden er ook waterspelletjes klaar. Ondertussen was er wat te drinken en werd er gegeten van de gezonde (oranje) snacks. Basisschool de Garve kijkt terug op een geslaagde sportieve dag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant