Kevin van Asselt in actie. Foto: PR
Kevin van Asselt in actie. Foto: PR

Kevin van Asselt prolongeert titel 'Sterkste man van Vorden'

Negen krachtpatsers leveren spannende strijd

VORDEN – Was het in de eerste editie van de 'Sterkste man van Vorden' in 2017 nog dat Kevin van Asselt vier van de vijf spelonderdelen wist te winnen en daarmee op gepaste afstand de titel, die voor het laatst was vergeven in de jaren tachtig van de vorige eeuw, zich toe te eigenen. Dat ging in de tweede editie van de 'Sterkste man van Vorden' vorige week donderdag op Hemelvaartsdag op de parkeerplaats van sporthal 't Jebbink toch even anders.

Onder het toeziend oog van ruim vierhonderd bezoekers wist Kevin van Asselt zijn titel te prolongeren. Maar dit jaar zat de concurrentie hem op de hielen en was het tot het eind toe nog spannend of Van Asselt zijn nummer één positie kon behouden. Zo moest Van Asselt gelijk al zijn meerdere erkennen aan Youri Kastermans bij het onderdeel 'deadlift' waarbij Kastermans 240 kilogram (!) wist te 'tillen'. Het onderdeel won Kastermans en daarmee melde hij zich direct als kanshebber voor de titel 'Sterkste man van Vorden'. Van Asselt revancheerde zich direct door het tweede onderdeel 'De Yoke race' naar zich toe te trekken door een stellage van tweehonderd kilo als snelste over tien meter heen en terug te brengen. Na onderdeel drie, het 'Auto trekken' was het Don Rouwen die zich in de top drie van het klassement meldde door dit onderdeel te winnen en daarmee de strijd om te titel openbrak, met nog twee onderdelen te gaan. Dat Van Asselt en Kastermans aan elkaar gewaagd waren, werd nog maar eens duidelijk bij het een na laatste onderdeel: 'gewicht heffen'. Waarbij een 65 kilogram wegende stang zo vaak mogelijk vanaf de grond, met gestrekte armen boven het hoofd, binnen een minuut moest worden uitgestoten. Rob Nijland, die als eerste diende aan te treden bij dit onderdeel, leek met negen herhalingen geruime tijd met de winst op onderdeel te gaan strijken. Echter waren het Kastermans en Van Asselt die met beide elf herhalingen Nijland wisten te overtreffen en daarmee de winst dienden te delen. Hierdoor werd duidelijk dat zij in een rechtstreeks duel bij het laatste onderdeel gingen strijden om de titel.

'Medley'
Het laatste onderdeel bestond uit een 'medley' waarbij de deelnemers een tractorband van honderdveertig kilogram vijf maal moesten 'flippen'. Vervolgens een aanhanger dienden te laden met een ijzeren balk en een autoband, die alvorens moest worden verplaatst over twintig meter en in een direct duel tegen hun naaste concurrent ten strijden gingen. Van Asselt wist het onderlinge duel met Kastermans te winnen en stelde zich daarmee de titelprolongatie veilig. Don Rouwen wist in de finale de snelste tijd te noteren en daarmee het laatste podiumplekje te bemachtigen.

Einduitslag
Einduitslag: 1. Kevin van Asselt 41,5 punten; 2. Youri Kastermans 36; 3. Don Rouwen 34,5; 4. Ramon Wagenvoort 26; 5. Rob Nijland 23.5; 6. Nick Koning 21.5; 7. Stan Degenkamp 18; 8. Frank Scheffer 13; 9. Tim van Dijk 11.

Zeer geslaagd
De organisatoren van de Vordense Evenementen Stichting )VOEST) en sporthal 't Jebbink spreken over een zeer geslaagd evenement dat in ruime getale is bezocht en dankt alle vrijwilligers en sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt. Foto's zijn te zien op de facebookpagina van VOEST en Sporthal 't Jebbink en de website www.voest.nu.

Meer berichten