De band 'Lui Paard' centraal in het programma live@ideaal. Foto: PR
De band 'Lui Paard' centraal in het programma live@ideaal. Foto: PR

Lui Paard bij Live@Ideaal

ZELHEM - Woensdagavond 16 mei staat de band 'Lui Paard' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden bevraagd over hun muzikale 'roots' en aspiraties.

Lui Paard maakt nederpop die blijft hangen. Van lekkere liedjes tot venijnige songs en van indringende ballads tot nummers met een knipoog. Lui Paard relativeert en bekijkt de dingen van een afstandje. Zet hier en daar een vraagteken, houdt een spiegel voor of laat iemand lachen om zichzelf. In nummers als 'Ik ben geen superman', 'Denk je nog wel eens aan me?', 'Cowboy met een lui paard', 'Koekje van eigen deeg' wordt dit duidelijk.
De band bestaat uit Harold Reusink, drums, Maarten Rijnen, bas, Vincent van Steenis, gitaar en zanger/gitarist Gijs Coffeng, soms aangevuld met blazers en toetsen. Ervaren muzikanten, die elkaar al in de jaren '80 tegenkwamen op de diverse podia. Vincent speelde in de NL-band 'Maatje 36', Gijs in 'Van Vollenhoven'. Harold, Maarten en Vincent speelden de afgelopen jaren in de coverband 'Big Five' Gijs kwam in de zomer van 2015 bij de band. Vanaf 2016 speelt de band onder de naam 'Lui Paard' een serie try outs en uiteindelijk optredens.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen op de website www.ideaal.org/live een inschrijfformulier invullen of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.

Meer berichten