Het opleidingsorkest bestond deze middag uit leden van alle deelnemende verenigingen. Foto: Liesbeth Spaansen
Het opleidingsorkest bestond deze middag uit leden van alle deelnemende verenigingen. Foto: Liesbeth Spaansen

Bronckhorster verenigingen verenigden zich

Algemeen

Bronckhorst Muziekfestival zeker voor herhaling vatbaar

Door Liesbeth Spaansen

BRONCKHORST/ZELHEM – Bij Museum Smedekinck in Zelhem was zaterdagmiddag 2 juni geen wanklank te horen. De Bronckhorster muziekverenigingen verzorgden met elkaar, voor elkaar en voor nog meer muziekliefhebbers een doorlopend muziekprogramma. Burgemeester Marianne Besselink genoot ervan dat Bronckhorst wederom een primeur had. "Na Wandelgemeente van het jaar nu een muziekfestival en een eigen Bronckhorst Mars." Dirigent en arrangeur Jos Pijnappel vond het mooi deze Bronckhorst Mars te mogen schrijven voor deze middag. "Verenigingen verenigingen zich, dat is mooi."

Gerrie Evers van Radio en TV Ideaal was deze middag de ceremoniemeester. "Ik was vereerd dat ze mij daarvoor vroegen," lacht hij. De hele middag verzorgde hij de aankondigingen van de optredens en interviewde de dirigenten. Maar niet voordat hij Burgemeester Besselink een interview afnam. Hij wilde graag weten wat muziek voor haar betekende. Burgemeester gaf haar jeugdherinneringen prijs op deze vraag. "Als er muziek in het dorp was, waren we mijn vader altijd kwijt. Die liep achter de muziek aan. Als ik nu in de kernen achter de muziek aan mag lopen, voel ik dus wel jeugdsentiment." Ze wenste iedereen een mooie muzikale middag toe en bleef nog geruime tijd luisteren.

De verenigingen brachten allemaal een eigen programma. Het publiek, bestaand uit muzikanten en belangstellenden genoot van de variatie daarin. Achtereenvolgens speelde het Seniorenorkest, een harmonie, de fanfare van Muziekvereniging Hummelo Keppel, de Slagwerkgroep Concordia Hengelo, harmonie Juliana Zelhem, de Slagwerkgroep Hummelo Keppel, harmonie Concordia Hengelo, Melodisch Slagwerkgroep Hummelo Keppel, harmonie Nieuw Leven Steenderen, Slagwerkgroep Euterpe Halle, harmonie Jubal Vierakker Wichmond, Malletband Nieuw Leven Steenderen, Harmonie Vorden, de jeugdgroep, zoals de afzonderlijke opleidingsorkesten van alle verenigingen tezamen werd genoemd, Fanfare Euterpe Halle en Harmonie Crescendo Hengelo. Elke groep musiceerde een kwartier, om en om op podium 1 of 2. Hiermee werd het ombouwen op een plezierige manier geregeld. Pauze was er niet, er kon gezellig met elkaar worden geluisterd, koffie, thee of een drankje nuttigen of een broodje, wafel of ijsje eten.
De 'Grande Finale' volgde tot slot. Alle aanwezige muzikanten, zo'n 150 in totaal, speelden de nieuw, voor dit evenement speciaal door dirigent/componist Jos Pijnappel geschreven 'Bronckhorst Mars'. Hij dirigeerde zelf, tot zijn grote plezier.

Dankwoorden waren er voor de organisatie: Karin Romeijnders van Crescendo, Henk Wesselink van Pr. Juliana, André Oldenhave van Concordia en Hanny Luimes van Nieuw Leven. Zij bedankten alle vrijwilligers en met name die van Museum Smedekink en radio Ideaal voor alle samenwerking en dirigent/componist Jos Pijnappel voor de mooie mars.
Muzikanten en bezoekers waren zeer tevreden over dit festival en er werd al direct geopperd om dit toch vaker te gaan organiseren.


Facebook bronckhorst muziekfestival

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord