Gerda Klein Geltink en Germa ten Duis (staand) en Antoinette Timmer en Annie Meijer (zittend) stelden het jubileumprogramma van de KunstBus samen. Foto: Liesbeth Spaansen
Gerda Klein Geltink en Germa ten Duis (staand) en Antoinette Timmer en Annie Meijer (zittend) stelden het jubileumprogramma van de KunstBus samen. Foto: Liesbeth Spaansen

Tiende seizoen KunstBus Vorden wordt goed gevierd

VORDEN – Het is feest voor de KunstBus Vorden: seizoen 2018/2019 wordt het tienjarig jubileum gevierd. De commissie heeft hard gewerkt aan een uitgebreid en gevarieerd jubileumprogramma: een dagje naar een archeologisch park, toneel, concert, opera, ballet, cabaret en een musical. Voor iedereen, jong en oud, keuze genoeg.

Door Liesbeth Spaansen

Elk jaar staat er wel een museumbezoek op het programma. Vanwege het jubileum is dat nu een hele dag. "Dankzij een grote bijdrage van De Werf in Vorden kunnen we een dagtocht maken," vertelt Annie Meijer. "We zijn hen heel dankbaar voor deze geste. Nu kunnen we naar het Archeologisch Park Xanten in Duitsland en de Romeinse geschiedenis van dichtbij beleven."

De leeftijdsgrens is vorig jaar al afgeschaft. "Iedereen mag mee. Het is leuk als iemand zijn zoon of dochter, of kleinkind meeneemt," promoot Antoinette Timmer enthousiast. "Of doe eens iemand een avondje theater cadeau, ook dat kan bij onze KunstBus." Hoewel er wel mensen afvallen en nieuwe mensen zich aansluiten, blijft het aantal gasten ongeveer gelijk," weet Gerda Klein Geltink. "Zo'n veertig gaan er voor een of meerdere keren mee elk seizoen. De ene keer is de bus helemaal vol, de andere keer houden we plek over."

Per voorstelling gaan twee van de commissieleden mee. "In de bus wordt dan alvast een korte toelichting gegeven over de voorstelling van die avond," laat Annie Meijer weten. "Maar kort hoor, daarna kunnen de mensen gezellig bijpraten." Het sociale aspect is nog steeds belangrijk. Germa ten Duis: "Het is fijn dat je niet alleen je koffie of thee drinkt, maar gezellig met elkaar." Na de voorstelling wordt de beleving ook met elkaar gedeeld.

De KunstBus Vorden startte tien jaar geleden in de regio met geld van de Provincie Gelderland. Hannie Knoppers en Bep Krooshof, beiden helaas niet meer in leven, kenden de kunstbus in Zelhem en Hengelo via familie en wilden dat ook in Vorden ook wel. Zij vonden voor dit idee aansluiting met Lamien Nijhoff en Antoinette Timmer. "Wij vieren startten toen in Vorden," vertelt Antoinette Timmer, commissielid van het eerste uur. "Na het stoppen van Hannie en Bep kwamen Nienke Slabbekoorn en Josefine Meijer erbij." Inmiddels maakt Antoinette met Annie Meijer, Gerda Klein Geltink en Germa ten Duis het programma. "We zijn er trots op dat onze KunstBus nog steeds kan rijden. Het is in Vorden niet weg te denken."

Het programma van seizoen 2018-2019, de tiende keer dat de KunstBus Vorden gaat rijden, is rond. De werkgroepleden brachten de affiches en folders met inschrijfformulieren al in omloop. De bus vertrekt vanaf het Museum voor Heiligenbeelden in Kranenburg, de Dorpskerk aan de Dorpsstraat en de Wehme aan de Nieuwstad in Vorden en de rotonde Beeklaan in Wichmond-Vierakker.

Als onderdeel van de Stichting Welzijn Vorden kan de KunstBus commissie altijd rekenen op assistentie van Willy Gotink. "Zij is onze rechterhand en we bedanken haar voor alle administratie en inzet die ze voor ons heeft gedaan. Zij weet alle ins en outs. Haar ondersteuning is voor ons onmisbaar," zo stellen de vier dames eenstemmig. "De ingevulde formulieren mogen, graag voor 15 augustus, ook bij Stichting Welzijn Vorden worden ingeleverd."

Programma
1 oktober: Dagtocht naar Archeologisch Park Xanten in Duitsland.
11 oktober: Toneel 'Driving Miss Daisy', Theater Amphion Doetinchem.
22 november: Afscheidsconcert chef-dirigent Het Gelders Orkest, Theater Orpheus Apeldoorn.
10 januari: Opera 'Aida' van Verdi, Theater Amphion Doetinchem.
28 februari: Scapono Ballet 'Pas de Deux', Theater Orpheus Apeldoorn.
21 maart: Cabaret Tineke Schouten 'Highlights', Theater Hanzehof Zutphen.
11 april: Musical 'Op Hoop van Zegen', Theater Amphion Doetinchem.


www.welzijnvorden.nl/index.php/dienstverlening/kunstbus

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten