Deelnemers die op de eerste of tweede plaats zijn geëindigd in de finale. Foto: Rogier Oonk
Deelnemers die op de eerste of tweede plaats zijn geëindigd in de finale. Foto: Rogier Oonk

Genieten van acht dagen toptennis en 194 wedstrijden

Algemeen

VORDEN - Afgelopen week is voor de vijftiende keer het Dijkman Bouw Open tennistoernooi gespeeld op het 'Overspoor' in Vorden. Er was sprake van een vol programma met 194 wedstrijden, maar dankzij het mooie weer konden alle wedstrijden volgens planning gespeeld worden. Op de finaledag werden er meer dan twintig finales gespeeld.

Dit jaar werd er ook weer gespeeld in de categorieën 3 t/m 8. De 217 deelnemers kwamen van 49 verschillende verenigingen, voornamelijk uit Gelderland en Overijssel. Naast de vele deelnemers van VTP waren de buurverenigingen Welgelegen uit Warnsveld, A.B.T.C de Wildbaan uit Borculo en L.T.C Zutphen en Tennisinn Zutphen ook dit jaar in aantallen weer goed vertegenwoordigd. Elke dag was het gezellig druk langs de baan om de tennissers aan te moedigen en te genieten van toptennis. Op de vrijdagavond bracht een dj extra gezelligheid met muziek.

Op de finalezondag was het ongekend spannend. Er waren prachtige lange finales te zien. De laatste finale die op de baan stond was de Heren Enkel 3. En daarin heeft Kevin Brinke (A.B.T.C. De Wildbaan) overtuigend gewonnen van Martijn Arfman van VTP Vorden. In de Dames Dubbel 3 ging de winst naar Lisette Dijkman van VTP Vorden en Amber Maalderink van LTC Zelhem. Tweede werden Anneleen Dijkman en Kim van Esterik beide van VTP Vorden. De Heren Dubbel 3 is gewonnen door Ruud van der Plank en Thom van der Wiel van A.L.T.V Daisy uit Apeldoorn. In de Gemengd Dubbel 3 zegevierden Martijn Arfman en Anneleen Dijkman beide van VTP Vorden.

Verder waren er ook weer enkele mooie finaleplaatsen voor de Vordense deelnemers. Er was een eerste prijs in de Heren Dubbel 6 voor Martie Dijkman en Gerrit Stegeman. Cees van Voskuilen werd in hetzelfde onderdeel met Sjoerd Verhoeve van LTC Zutphen tweede. En in de Dames Enkel 6 won Esther Nieuwenhuis al haar wedstrijden en werd zo overtuigend eerste. In de gemengd dubbel haalden Hans Chevalking en Lynn Hartman een mooie tweede plaats. In de Dames Enkel 7 trok Annerie Westerink uiteindelijk aan het kortste eind en verloor ze de marathonwedstrijd, maar net met een tie-break in derde set. Ook Robert van Dijk en Manuela Oplaat redden het net niet in de finale van de Gemengd Dubbel 7, maar werden eervol tweede. In de Heren Dubbel 8 werden Marc Tiemessen en Martijn Schuerink tweede. Extra knap omdat Martijn nog maar net tennist.

Dit toptennistoernooi was zeker niet mogelijk geweest zonder de bijdragen van de hoofdsponsor Dijkman Bouw en sponsors Wiltink installatiebedrijf, autobedrijf Groot Jebbink, Welland Nederland BV en Weulen Kranenbarg. En ook het materiaal van de sponsors De Witte Smid en Achterhoek Party Service kwam weer zeer goed van pas.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant