Primeur van Belgisch kunstenaar in Galerie De Burgerij

Deel van het object van Lieve Vanmaele. Foto: PR
Deel van het object van Lieve Vanmaele. Foto: PR (Foto: )

VORDEN - Vanaf 4 november is in Galerie De Burgerij, Zutphenseweg 11 de tentoonstelling 'Als het beeld kon spreken' te zien van de Belgische kunstenaar Lieve Vanmaele (Gent). Een expositie die zij het afgelopen jaar speciaal voor Galerie De Burgerij maakte. Tijdens de opening zal een woordkunstenaar en dichter een voordracht brengen. De toegang is gratis.

Vanmaele zoekt in haar werk de essentie en schoonheid van de beeldende taal zelf. In de ruimten gaan haar werken een relatie met elkaar aan: het is een concept in totaliteit. Er zijn vormen geplaatst 'omkleed' met fragiele materie, waarbij licht en transparantie van grote betekenis zijn. De transparantie en gelaagdheid en dieptewerking zijn de 'dragers' van de frêle tactiele ervaring. Materie wordt bijna niet meer opgemerkt: lijn, kleur en licht vertrekken, verdwijnen en eindigen in de ruimten. De kunst van Vanmaele is vrijwel van materie ontdaan.

De expositie omvat ook papieren wandobjecten van Annelies Reijers (Nijmegen). Het reliëf en de patronen van haar objecten vertonen een prachtig en zacht dynamisch lichtspel.

Op de openingsmiddag 4 november zal woordkunstenaar en dichter Wouter M. Hessels uit Brussel om 14.00, 14.45 en 15.30 uur voordragen. Hij is docent filmgeschiedenis aan het Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound (RITCS) in Brussel. In 2016 publiceerde hij de meertalige poëziebundel Luc Peire Poetry. Aanmelding voor bijwonen voordracht is gewenst, en kan telefonisch of per mail.

De tentoonstelling is te zien tot en met 9 december, tijdens de openingstijden van de galerie: van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


deburgerij.vorden@gmail.com

06 - 51 11 23 90

deburgerij-vorden.nl

Meer berichten