Hengel Pakt Uut wordt georganiseerd door zeven Hengelose ondernemers. Foto: Feikje Breimer
Hengel Pakt Uut wordt georganiseerd door zeven Hengelose ondernemers. Foto: Feikje Breimer

Ondernemers presenteren Hengel Pakt Uut

Nieuw evenement op zondag 11 november

Door Luuk Stam

HENGELO - Van de nieuwste mode tot laatste beautytrends en van een voetpedicure tot een demonstratie van waterontharders. Maar ook speelgoed, fietsen, foto's en video's, drybrush-schilderijen, oude ambachten, streekproducten, de mooiste vakantiereizen, een bier- en wijnproeverij en zelfs een heus raceteam. Dit en nog veel meer komt op zondagmiddag 11 november allemaal samen tijdens de eerste editie van Hengel Pakt Uut.

In en rondom zaal Jansen & Jansen – achter café De Jongens – zullen verschillende lokale ondernemers zichzelf presenteren. Daarnaast zijn er korte modeshows en verschillende proeverijen en demonstraties. Hengel Pakt Uut komt in de plaats van de modeshow die jaarlijks in of bij de Remigiuskerk plaatsvond.

De organiserende modegroep – bestaande uit zeven Hengelose ondernemers – vond het na acht jaar tijd voor een vernieuwd evenement met fris elan. "En dat zaal Jansen & Jansen nu net geopend is, sluit daar ook goed op aan en geeft een mooie entourage", aldus Elise Wiendels, eigenaresse van schoenmode Hermans en één van de leden van de modegroep.

Waar de jaarlijkse modeshow al een samenwerking tussen meerdere Hengelose ondernemers was, is de groep deelnemers voor dit nieuwe evenement flink uitgebreid. "We willen laten zien wat Hengelo als geheel te bieden heeft", legt Germaine Goossens van Goossens Atomica uit. Doordat er veel ondernemers meedoen, kunnen bezoekers op de tweede zondag van november een middag vol variatie verwachten.

Waar de modeflitsen en de laatste haartrends vooral op veel vrouwelijke aandacht zullen kunnen rekenen, heeft de organisatie ook aan de mannen gedacht. Zo is het raceteam van Performance Racing Achterhoek aanwezig. Zij zullen zich hier presenteren met hun motoren, hun vrachtwagen en alle materialen, net zoals bij een race. Voor wie meer heeft met snelheid op vier wielen, is ook Auto Ridderhof aanwezig.

De presentatie van de motoren en de auto's vindt plaats op de parkeerplaats achter zaal Jansen & Jansen. Van daaruit is het ook mogelijk om door te lopen naar De Spannevogel, waar de laatste trends op het gebied van wonen en lifestyle te zien zijn. Hengel Pakt Uut begint op zondag 11 november om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Meer berichten