Uitvaartverzorger Wilko Eijkelkamp van Monuta Vorden bij de kledingcontainer bij Monuta in Zutphen. Foto: PR
Uitvaartverzorger Wilko Eijkelkamp van Monuta Vorden bij de kledingcontainer bij Monuta in Zutphen. Foto: PR (Foto: )

Monuta steunt Maag Lever Darm Stichting met kledinginzameling

VORDEN/ZUTPHEN - Monuta en kledinginzamelaar Climpex slaan de handen ineen om kleding van overleden dierbaren een waardige bestemming te geven. De opbrengst hiervan gaat naar de Maag Lever Darm Stichting.

Uitvaartverzorger Wilko Eijkelkamp van Monuta Vorden legt uit: "Afscheid nemen van de kleding van een overleden dierbare kan heel moeilijk zijn voor nabestaanden. Soms is het een troostende gedachte dat zij door het doneren van deze kleding, anderen tot steun zijn. Daarom staat er sinds deze week een container van Climpex bij het uitvaartcentrum van Monuta in Zutphen. Maar de familie mag de kleding ook aan mij geven als men dat prettig vindt."

Door middel van inzamelpunten en huis aan huis kledinginzameling, zamelt Climpex dagelijks textiel in. Climpex is een charitatief ingestelde organisatie, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft om maatschappelijk mee te doen in onze samenleving. Marc Orth, directeur van Climpex, vertelt over de samenwerking met Monuta: "Iedereen heeft kleding die zij vroeg of laat wegdoet omdat het te klein is of omdat het niet meer modieus is. Wanneer het gaat om de kleding van een overleden dierbare, zie je toch dat een 'container' of 'zak bij de weg' ineens een heel andere emotionele lading krijgt. Mensen hebben dan liever een wat persoonlijkere benadering. Monuta zorgt ervoor dat nabestaanden op een vertrouwde plek de kleding kunnen achterlaten, met de gedachte dat het goed terecht komt en anderen ermee geholpen kunnen worden."

Wie vragen heeft kan contact opnemen met Monuta Vorden.


0575 - 55 27 49

vorden@monuta.nl

Meer berichten