De rijders maken zich klaar voor vertrek. Foto: Henk Teerink
De rijders maken zich klaar voor vertrek. Foto: Henk Teerink

Veel deelnemers bij Offroad rit Hamove

Algemeen

HENGELO - Zondag 25 november werd in het buitengebied van Hengelo Gld. de jaarlijkse Offroad rit gereden. Helaas liet het zonnetje zich niet zien, het was een echte najaarsrit. De opkomst was groot en daar was men bij de Hamove zeer tevreden mee.

De Hamove Offroad commissie had, zoals andere jaren, een prachtige route uitgezet, verdeeld in twee stukken van ongeveer 35 kilometer. De rijders konden vanaf de start al kiezen of ze linksom of rechtsom gingen. Ze konden bij terugkomst van de ronde de andere of dezelfde route weer rijden. Sommigen konden moeilijk kiezen welke route ze het mooist vonden. Daarmee mogen ze bij de Hamove tevreden zijn want dat betekent dat ze het vele werk met het uitzetten van de route goed voor elkaar hadden.

Onder de vele deelnemers waren ook een paar bekenden die in het begin van het jaar hadden meegereden bij de wegraces, zoals Joey den Besten, Jarco Grotenhuis en Michael Hoffman. Daarnaast ook veel ONK enduro-rijders onder de deelnemers waaronder Robin Nijkamp, Tom Berends en kampioen in de enduro Ruben Wagelaar. Een aantal mensen die normaal op het crosscircuit te vinden zijn, vonden het een mooie afwisseling om eens mee te rijden.

Het parcours had van alles in zich, met een aangelegd crosscircuit of een nagemaakte proef. Daarnaast reed men veelal over de mooie akkers, paden en bospassages in Varssel en Noordink.

De meeste deelnemers waren overigens recreanten die een dagje plezier aan het motorrijden beleven. Ze kwamen uit heel Nederland en zelfs een aantal Duitse rijders wist de weg te vinden naar Hengelo Gld. Ook veel rijders uit de gemeente Bronckhorst wilden dit buitenkansje niet missen. Na afloop kon iedereen even bijkomen in het clubgebouw van de Hamove. In de molen was een hapje en een drankje verkrijgbaar. De band E=MC2 zorgde voor de muzikale omlijsting na afloop van de rit.

De medewerkers en vrijwilligers van de Hengelose motorclub hadden voorafgaand aan het evenement veel werk verzet en dat werd gewaardeerd door de deelnemers. Na afloop was er wederom veel werk om alles weer te herstellen op het parcours. Het bestuur en de Offroad commissie sprak hun dank uit naar iedereen die had meegeholpen, ook naar de buurt, grondeigenaren die hun land ter beschikking stellen en gemeente Bronckhorst. Zonder deze toppers is een dergelijk evenement niet te organiseren. Trots mag men ook zijn op de vele reacties van de rijders die de Offroad rit in Hengelo een van de mooiste in Nederland vinden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant