Kunst of Art, Emiliana Cordaro
Kunst of Art, Emiliana Cordaro

Nieuw werk van Emiliana Cordaro

De kunstuitleen in Zutphen heeft haar collectie recent aangevuld met een aantal werken van Emiliana Cordaro. De in Winterswijk woonachtige kunstenares volgde haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Haar inspiratie vindt zij in de landschappen, steden en dorpen waar zij tijdens haar reizen komt. Van kleine Italiaanse dorpen tot de grote Europese veengebieden en alles daartussen.

In haar werk is de sfeer van het landschap veel belangrijker dan de precieze weergave van de werkelijkheid. Zij transformeert het landschap naar een compositie van vormen, lijnen, kleuren en contrasten.


Door het modelleren van verf en pigment in lagen ware het klei, boetseert zij zeer atmosferische soms transparante beelden waardoor het oorspronkelijke landschap tot leven komt. De rijk aangebrachte verf en pigmenten resulteren in een dik gelaagd schilderij met een geweldige diepte en textuur waarbij je net als bij een goede wijn tijd nodig hebt om het volledig te waarderen. Hoewel het werk overduidelijk modern is heeft het toch een klassiek gevoel mede dankzij de mooie 'Hollandse luchten'.

Meer informatie over de werken van Emiliana Cordaro en over onze dienstverlening vind je op www.kunstofart.nl

Meer berichten