Virtuoze gitarist Jordi Martin in Theater Onder de Molen

LINDE - Een jonge muzikant betreedt vrijdag 8 februari voor de tweede keer het podium van Theater Onder de Molen in Linde. Toen was het nog Jordi Repkes, nu is het inmiddels Jordi Martin en Band.

Jordi Martin (Jordi Repkes) en zijn gitaar zijn al vanaf zijn vijfde jaar onafscheidelijk. Sinds die tijd maakt hij muziek. Jordi staat bekend om z'n melodische en virtuoze gitaarspel, waarmee hij tevens de finale wist te bereiken van de 'Sena Guitar Awards'. Hij stond al eens op Pinkpop en vloog met acts als Dj Bakermat, George McCrae en de Coronas de hele wereld over. Het schrijven van eigen songs geeft aan zijn leven als muzikant een nieuwe dimensie. Op zijn eerste album brengt Jordi zijn verhalen en ideeën, die recht uit zijn hart komen, gecombineerd met prachtig en gevarieerd gitaarwerk.
Jordi's muziek valt het best te omschrijven als Americana-pop. Bekende invloeden zijn Ryan Adams, Dire Straits en Pink Floyd. Zijn eerste album 'Times Like These' werd begin 2016 gereleased in een bomvol Merleyn in Nijmegen en is te beluisteren via Spotify en Itunes. In december van dat jaar kwam zijn single 'So Small' uit. De jonge muzikant heeft voor zijn single bepaald niet met de minsten samengewerkt. Zo speelt percussionist Jeroen de Rijk (o.a Michael Jackson) mee, en wordt de mastering verzorgd door Peter Brussee (o.a Jan Akkerman, Amsterdam Klezmer Band en Herman Brood).
Jordi is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Een toevallige ontmoeting en een gesprek met zijn inspirator Ed Sheeran in Ziggo Dome gaf hem een bom energie. De komende jaren staan dan ook in het teken van het uitbrengen van een nieuw album en héél veel optreden.

Het optreden van Jordi Martin en Band in Theater Onder de Molen, Lindeseweg 29 in Vorden (Buurtschap Linde), begint om 20:00 uur. De entree is 10 euro.

Voorproefjes zijn hieronder te vinden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden