Vorden hervat competitie met zege

Algemeen

VORDEN - Na een deels gedwongen winterstop van twee maanden vanwege onder meer drie afgelaste wedstrijden is het eerste team van Vorden de hervatting van de competitie goed begonnen. Met een 1-2 overwinning op VIOD werd afgelopen zondag de vijfde overwinning in de 2e klasse I behaald. Daarmee komt de ploeg van de aan het eind dit seizoen vertrekkende trainer Michel Feukkink op een negende plaats in de rangschikking met 16 punten uit 11 wedstrijden.

Dat zelfs een kunstgrasveld niet altijd betekent dat er gevoetbald kan worden bleek in Doetinchem. Vorden kreeg bij aankomst al te horen dat de ochtendwedstrijd van het tweede elftal was afgelast en dat het veld vanwege de overvloedige regenval nog gekeurd zou worden door de scheidsrechter. Een haperende drainage had er namelijk voor gezorgd dat in een strook voor de tribune het water niet goed weg kon lopen. Om 14.00 uur was het water nog niet helemaal weg, maar voor de scheidsrechter was het voldoende om toch te spelen.
In het oranje gehuld begon Vorden 1 direct sterk aan de wedstrijd en was er weinig te zien van een gebrek aan ritme. In de bekende patronen in balbezit werd VIOD teruggedrongen. Het Vordense overwicht resulteerde in de 25ste minuut in een prima openingstreffer. Gijs van der Veen stuurde met een bekeken dieptepass Daan Horstman weg. De keeper twijfelde even en zodoende kon Daan met een bekeken lob vanaf 25 meter de doelman verschalken: 0-1. Nog geen tien minuten later werd het zelfs 0-2 toen de diepgaande Koen Oosterhuis gevonden werd door Bas Abbink. Een strakke lage voorzet werd door de laatste man van VIOD van richting veranderd en de doelman was kansloos: 0-2.
In de tweede helft kwam Roy Böhmer in het veld voor Stefan Eggink en liet Vorden de thuisclub iets meer in het spel komen. De ploeg uit Doetinchem was niet bij machte om het Vorden moeilijk te maken en onder druk te zetten. In balbezit zorgde Vorden juist voor meer dreiging maar de beslissende 0-3 viel niet ondanks een goede mogelijkheid voor Frank Hiddink. In de 81ste minuut won de spits van VIOD een kopduel van Roy Böhmer en de verlengde bal werd door Teloh eenvoudig binnengetikt. Met die 1-2 stand werd het nog even 'vrouwen en kinderen' eerst maar op een gevaarlijke vrije trap na kwam Vorden niet meer in de problemen. Met de invallers Niels Rondeel en Kris Koning vanuit de JO19-1 trokken de geel-zwarten de overwinning over de streep.
Aanstaande zondag staat de derby thuis tegen AZC op het programma. Daarmee barst de strijd om een plek in het linkerrijtje los.