Foto:

Toch nog carnaval op 't Medler

Creatief feest als aanloop naar viering bij Café Uenk in Vorden

Door Jan Hendriksen

MEDLER - Eerst was het in een tent op de Kranenburg, toen op de buurtschap 't Medler en nu vertrekt het naar Vorden: carnaval. Maar 't Medler kan toch niet helemaal afscheid nemen van dit gezellige feest. In aanloop naar het Vordense carnaval wordt er daarom op zaterdagmiddag 2 maart een Creatief Carnaval gevierd bij café-restaurant 't Wapen van 't Medler. Wie wil kan daarna alsnog naar Café Uenk in Vorden.

Tot een aantal jaren geleden toog een groep Medlernaren steevast op de fiets naar een tent in de Kranenburg om carnaval te vieren. "Sinds 2016 was het carnaval heel dichtbij in onze eigen levendige buurtschap 't Medler", vertellen Joost van Duin en Gerrit Otten. "Rollend over straat of in een kruiwagen konden we na het feest weer op 'huus an!' omdat Stichting Kranenburgs Carnaval haar residentie van de Kranenburg naar onze buurtschap 't Medler (Kranenburg – Oost) bij café-restaurant 't Wapen van 't Medler had verplaatst." Het tweetal vierde als Medlernaren met buren het 'Kranenburgse' carnaval de laatste vijftien jaar altijd intensief mee.
Maar helaas organiseert de Stichting Kranenburgs Carnaval dit jaar geen carnaval meer op 't Medler. Daarvoor in de plaats komt er nu een carnavalsviering bij Café Uenk in Vorden. Joost en Gerrit staken daarom de koppen bij elkaar. Zij organiseren in aanloop naar het 'Vordense' carnaval voor zaterdagmiddag 2 maart een 'Creatief Carnaval' op 't Medler. "Ja, ja we waren wel verwend. Maar wat is dat noe? Motte we he-le-maal naar het dorp? Uenk? Da's ver fietse! Ehhh effe achter de oren krabben. We gingen eerst alleen naar de tent, toen met z'n tweeën, toen met de hele buurt, toen met een paar optochtkarren met de kinderen en toen lopend. Er ligt ondertussen wel héél veel geschiedenis van carnaval in 't Medler. Dat kan toch niet ineens voorbij zijn…?"
Vandaar: Creatief Carnaval Medler 2019. Voor jong en oud. Van 16 tot 20 uur in het pittoreske zaaltje van 't Wapen van 't Medler. "Met een middagprogramma, dat ook geschikt is voor kinderen, met spellen en aangepaste muziek (DJ Sander), willen we een leuk en creatief carnaval gaan vieren. Wat blijft? De gezelligheid met elkaar; dit jaar inclusief een voedzaam en smaakvol stamppotbuffet. Naar keuze geheel verkleed zodat niemand je herkent of gewoon als jezelf. Dat is echt ieders eigen keuze." Gekostumeerd dineren zeg maar, zo verklaren Joost van Duin en Gerrit Otten de carnavalsformule. Het tweetal trad in 2016 nog aan als Prins Joost (Van Duin) de Eerste en Adjudant Gerrit (Otten) de Eerste van het Kranenburgse Carnaval onder het motto 'A je to!' (vrij vertaald): Carnaval wordt een nog groter feest, als je op het Medler bent geweest!"

Aanmelden
Aanmelden voor het Creatief Carnaval Medler 2019 kan tot 24 februari via het e-mailadres mailmedler@gmail.com. De deelname kost 14,75 euro per persoon inclusief stamppottenbuffet. Kinderen (basisschoolleeftijd) betalen 7.50 euro. "En de fiets meenemen want natuurlijk is Uenk de volgende halte", zo verklaren Prins Bjorn en adjudant Bram die alle gasten op een speciale wijze zullen verwelkomen.

Meer berichten