Foto:

Wandelrecord door voorjaarszon

Winterwandeling Lindesche Molen krijgt meer dan 1000 deelnemers in de benen

Door Jan Hendriksen

LINDE - Het mag dan nog winter zijn, maar de weersomstandigheden hadden daar afgelopen zondag helemaal niets mee te maken. De zon en de heerlijke temperatuur zorgden er bij de negende editie van de 'Winterwandeling' van Stichting de Lindesche Molen juist voor dat een recordaantal van meer dan duizend wandelaars op de been kwam. En al snel was het evenement omgedoopt tot 'Voorjaarswandeling'.

"We hadden door het prachtige heldere 'winterweer' rekening gehouden met een grote toeloop aan deelnemers. Maar dat het aantal de duizend zou passeren hadden we absoluut niet verwacht", zegt voorzitter Henk Ruiterkamp van Stichting Lindesche Molen die de molen beheert en exploiteert. Fier draaiden zondagmorgen om half negen de wieken al, toen de eerste wandelaars van start gingen. De 25 vrijwilligers hadden de handen meer dan vol om alles in goede banen te leiden. Maar er waren parkeerplaatsen genoeg.
De
prachtige routes over vijf, tien en twintig kilometer waren perfect uitgepijld met zelfs 'vervolgpijlen'. En dat leverde een stroom aan complimenten op. "Supermooie routes met soms verrassende bospaden", was een veelgehoorde reactie die Theo Groot Nuelend en Renske Ruiterkamp zittend achter de inschrijftafel ontvingen van onder meer Walter Groot Bramel en Henrike Hukker uit Toldijk.
Ruiterkamp noteerde de namen van de deelnemers die vervolgens
door Groot Nuelend van een startbonnetje met daarop een nummer werden voorzien. "Die moeten jullie bij terugkomst weer inleveren", zo verklaarde Groot Nuelend. "Waarom doen jullie dat", zo vroeg een deelnemer. "Om te zien of iedereen weer terug is gekomen. Je weet het tegenwoordig maar nooit met die wolven in de Achterhoek", glimlachte Groot Nuelend.
Die lach was ook terug te vinden op Henk Ruiterkamp
s gelaat. "Prachtig toch, al die wandelaars. Daar doen we het voor." Ook dit jaar had Ruiterkamp met behulp de website www.looptijden.nl weer zijn best gedaan om mooie routes uit te zetten. En dat was prima gelukt. Menig wandelaar werd verrast. Zeker omdat de organisatie op onder meer landgoed Medler gebruik mocht maken van paden waar normaliter zelden of nog nooit gewandeld mag worden. "Om de routes uit te zetten is de medewerking van grondeigenaren en landgoedeigenaren essentieel. We kunnen ieder jaar weer op hun medewerking rekenen en daar zijn we erg blij mee.", aldus de voorzitter. Op de pauzelocatie bij café-restaurant 't Wapen van 't Medler werden de wandelaars gastvrij onthaald.

Bijdrage

De wandeling werd georganiseerd door vrijwilligers die de Lindesche Molen een warm hart toedragen. De netto opbrengst is dan ook voor de stichting, Henk Ruiterkamp: "De stichting heeft als doel om de Lindesche Molen voor de toekomst te behouden. Onderhoud kost veel geld en de opbrengst van deze wandeling zal hier een bijdrage aan leveren. Hoeveel? Dat kan ik nog niet zeggen. Maar met een record-deelname van meer dan duizend wandelaars kan de stichting ongetwijfeld een mooie donatie verwachten."

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten