Ook hottubs zijn te zien op de fair.Foto: Henk van Raaij
Ook hottubs zijn te zien op de fair.Foto: Henk van Raaij

Farm & Country Fair: niet alles is 'boerderij' wat de klok slaat

IJZERLO – Op het terrein van boerderij Het Westendorp in IJzerlo bij Aalten vindt op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni de Farm & Country Fair plaats. De familie Ruesink, bestaande uit ouders Joke en Erik Ruesink en hun drie dochters Joyce, Suzanne en Mariël, is – naast het werk op de boerderij – het hele jaar door bezig met de organisatie ervan. En wie denkt dat 'Farm' in de naam van het evenement betekent dat de fair alleen maar over het boerenleven gaat, heeft het mis. Er is veel meer te zien, te beleven en te koop.

Door Lydia ter Welle

Joke Ruesink: "We hebben bijvoorbeeld heel veel standhouders met mode. Niet alleen uit Nederland, maar ook uit het buitenland. Kleding in allerlei soorten en stijlen. Natuurlijk de mooie jassen, hoeden en laarzen die je asscocieert met het landleven. En prachtige tweed uit Ierland en Schotland. Maar ook kleurrijke kleding in Ibiza-stijl en prachtige zomerrokjes. Echt heel divers: van chic tot de hippe kleurrijke mode en vintage kleding en dat in elke prijsklasse. Echt alles, ook herenmode!"
"En bedrijfskleding", lacht Mariël. "En leuke kinderkleding in elke maat." Natuurlijk is er ook een breed assortiment aan sieraden, tassen, riemen en andere accessoires in allerlei stijlen te koop. Bij diverse standhouders kan de bezoeker aanschuiven voor een workshop.
Joke vertelt: "We hebben standhouders die al jaren deelnemen, maar dat betekent niet dat het aanbod elk jaar hetzelfde is. We zoeken ook altijd weer de vernieuwing: een nieuwe stijl of andere techniek, om te zorgen dat we onze bezoekers verrassen met een zo breed mogelijk aanbod. Dat aanbod stemmen we op elkaar af, door te zorgen dat er bijvoorbeeld niet vier sieradenmakers in de zelfde stijl zijn, maar juist verschillende stijlen en technieken."

Naast het grote aanbod aan kleding komt ook de aankleding van huis en tuin in de breedste zin van het woord uitgebreid aan bod. Er zijn standhouders met planten en bomen, met rozen, met verstand van vijvers, maar ook met allerlei andere decoratie, met tuinmeubilair, tuinhuisjes, prieeltjes en hekwerk. Zelfs de wellness wordt niet vergeten: hottubs en luxe gezondheidsartikelen zijn er ook te vinden.
"Belangrijk vinden we daarbij dat de standhouders gedegen en vakkundig advies kunnen geven. Of het nu gaat om advies welke plant je in een schaduwrijk hoekje zet of goed advies over hoe je een zwemvijver aanlegt. Zo is er bijvoorbeeld een boomkweker die ook boomchirurg is en je kan vertellen hoe je die oude boom in je tuin kunt behouden, misschien zelfs kunt verplaatsen en tot centrumelement van je nieuw in te richten tuin kunt maken", legt Joke uit.
Er komt een leverancier van kippenhokken en andere dierenverblijven, iemand die tuinhuisjes maakt en verder is er van alles voor het lekkere buitenleven, inclusief de barbecues en de fijne meubelen en mooie tafels.

Zo komen we via de buitenkeukens op standhouder Willy Kip, die een aantal houtgestookte Engelse Rayburn ovens voor in huis toont en demonstreert. Iemand anders biedt exclusieve handgegoten pannen aan. Waarop Mariël zegt: "Weet je dat er een prachtige nieuwe keuken van Tolkamp wordt opgesteld, waarin je niet alleen een kok allerlei lekkers kan zien koken, maar waar je ook je eigen nieuwe keuken kunt laten ontwerpen? En er zijn standhouders met prachtige toepassingen van graniet en andere natuursteen."
Dan komt Joke met iets heel anders: "Geberit komt met een heel grote toiletwagen. Daarin laat de leverancier van sanitair allerlei bijzondere toiletten zien, zelfs eentje die je billen reinigt en droogt na het toiletbezoek! En de bezoekers van de fair mogen die toiletten ook echt uitproberen, dus echt gebruiken." Een veelheid aan stands en producten in allerlei smaken dus, waaraan Joke en Mariël nog toevoegen: "Serviezen, bedden, beddengoed, veel culinaire lekkernijen, schilderijen met allerlei onderwerpen uit de natuur, geurkaarsen, verticale tuinen, een standhouder die opgezette dieren toont…" Te veel om op te noemen…

Die heel grote diversiteit aan producten en standhouders betekent ook dat de indeling van het terrein een hele klus is. "De een wil graag de zon in de rug, de ander wil liever een plek met zon aan de voorkant krijgen, de volgende wil graag weer in de buurt van diezelfde stand als vorig jaar, omdat het zo mooi bij elkaar paste en standhouder vier wil perse niet bij een bepaalde productgroep in de buurt. We doen ons uiterste best om het onze standhouders naar de zin te maken en tegelijk ook de bezoekers een mooi palet aan stands en een mooi geheel te bieden. Dat is echt wekenlang puzzelen, dat kan niet door zo maar op volgorde van aanmelding in te delen. Het scheelt dat we het echt graag doen en in ons grote vrijwilligerskorps ook mensen hebben die ons daarbij ondersteunen. We verwelkomen straks iedereen graag op de fair en horen graag wat u ervan vindt!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden