In het bijzijn van wethouder Evert Blaauw (2e van links) van de gemeente Bronckhorst heeft Glasvezel buitenaf bekend gemaakt dat de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen in Bronckhorst gaat starten. Foto: PR
In het bijzijn van wethouder Evert Blaauw (2e van links) van de gemeente Bronckhorst heeft Glasvezel buitenaf bekend gemaakt dat de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen in Bronckhorst gaat starten. Foto: PR

Aanleg glasvezel op bedrijventerreinen Bronckhorst

BRONCKHORST - Vandaag heeft Glasvezel buitenaf bekend gemaakt dat tien bedrijventerreinen in de gemeente Bronckhorst worden aangesloten op een nieuw glasvezelnetwerk. In Zelhem gaat het om de bedrijventerreinen De Hoge Voort, De Vinkenkamp, Industriepark Zelhem en Het Blek, in Hengelo om Winkelskamp en Molenenk, in Steenderen om de bedrijventerreinen Steenderen en Steenderdiek, in Vorden om Werkveld en in Drempt om Rots. Goed nieuws dus voor alle ondernemers op deze terreinen; hét netwerk voor nu en de toekomst komt eraan.

Lars van der Voorn, projectleider Glasvezel buitenaf bedrijventerreinen, benadrukt de tomeloze inzet van alle betrokkenen: "Geweldig dat we de bedrijventerreinen in Bronckhorst kunnen gaan voorzien van supersnel internet. De vraag van vele ondernemers naar een goede internetverbinding kunnen we nu beantwoorden, mede dankzij de inzet van de gemeente, onze ambassadeurs en lokale verkopers. Iedereen heeft zich keihard ingespannen om de bedrijventerreinen gebruik te kunnen laten maken van glasvezelinternet. Mooi dat we dit met elkaar ook daadwerkelijk hebben weten te realiseren!"

Een verrijking voor de
ondernemers in de regio

Ook de gemeente is verheugd dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. Evert Blaauw, wethouder gemeente Bronckhorst, zegt hier het volgende over: "Glasvezel is essentieel voor de toenemende vraag naar data. Bedrijven kunnen eigenlijk niet zonder. Ik ben dan ook blij dat Glasvezel buitenaf gaat aanleggen. Glasvezel zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de bedrijventerreinen in onze gemeente".

Start werkzaamheden en
aanmelden

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel starten naar verwachting einde van 2019. De eerste adressen hebben in het voorjaar van 2020 daadwerkelijk glasvezel. Ondernemers die nog geen abonnement hebben afgesloten kunnen zich nog steeds aanmelden via een van de lokale verkopers of rechtstreeks via een dienstaanbieder. Alle aangesloten verkopers en dienstaanbieders staan vermeld op de website.


www.zakelijkglasvezelgelderland.nl

Meer berichten