Ook bij de Quintusloop werden vele nagels gelakt. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Ook bij de Quintusloop werden vele nagels gelakt. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Nagellakactie Lions levert duizenden euro's op tegen kinderkanker

BRONCKHORST - Lionsclub Bronckhorst heeft de landelijke actie Semmy gesteund en dat is een groot succes geworden. Dankzij veel kinderen die tegen betaling nagels hebben gelakt, heeft de actie in korte tijd 3.800 euro opgeleverd voor onderzoek naar behandelmogelijkheden voor kinderen met hersenstamkanker.

Lionsclub Bronckhorst heeft er met haar acties voor gekozen om een beroep te doen op jeugdleden van diverse sportverenIgingen in de gemeente Bronckhorst. Bijna ieder kind kent wel iemand die kanker heeft (gehad). En natuurlijk is Tijn, het nagellakkende jongetje bij Serious Request, de nationale held geworden met zijn nagellak-actie. De ouders van Tijn hebben de activiteiten die Tijn had opgebouwd, ondergebracht in de Stichting Semmy.

“Veel sportclubs die we benaderden reageerden positief op het verzoek om mee te werken”, zegt Hannie Zweverink, coördinator van deze actie binnen de Lionsclub. Kinderen van jong tot oud stonden, net als Tijn, te popelen om nagels te lakken. Iedereen heeft die kleurrijke nagels wel gezien. Niet alleen de dames liepen er gekleurd bij, ook meerdere heren lieten één of meer nagels lakken. Omdat het bijna Koningsdag was, waren de kleuren rood, wit en blauw erg in trek. Uiteraard deden nagels in de verenigingskleuren het ook erg goed.

Jeugdleden van Feelgoodclub Aerofitt in Zelhem en Hengelo hebben meegedaan aan een dans-marathon. Daarmee hebben ze bijna duizend euro bij elkaar gebracht. Jeugdleden van gymvereniging Achilles in Hengelo, van badmintonclub Flash in Steenderen en van volleybalverenging Dash in Vorden hebben voor ruim 1.500 euro nagels gelakt bij familie, vrienden en bekenden.

Tijdens het dweilfestival in Hengelo mochten kinderen zelfs op de catwalk van de modeshow aandacht vragen voor de actie Semmy. Daardoor kwamen veel bezoekers in de stand om te laten lakken of te doneren. Op 5 mei opende voetbalvereniging Pax het nieuwe pannaveldje en daarom heen was er veel aandacht voor de actie Semmy. Zondag 26 mei hield handbalvereniging Quintus haar jaarlijkse hardloopevent waar Lionsclub ook met de actie Semmy aanwezig was. Samen met nog diverse particuliere activiteiten, zoals nagels lakken tijdens Koningsdag en op privé-feestjes, werd nog eens bijna 1.300 euro bijeen gebracht.

Door dit grote enthousiasme van de sportclubs en de kinderen is in korte tijd 3.800 euro opgehaald. Lionsclub Bronckhorst bedankt alle sportclubs voor de grandioze medewerking maar de meeste waardering gaat naar de kinderen, zonder wie deze actie niet mogelijk was geweest. Jongens en meisjes: Heel gaaf dat jullie hebben meegewerkt. Dank jullie wel!

Meer berichten