Steeman sterk in wegrace
Torleif Hartelman en John McPhee. Foto: Henk Teerink
Torleif Hartelman en John McPhee. Foto: Henk Teerink (Foto: )

Steeman sterk in wegrace

HENGELO - Hamove-lid Victor Steeman heeft een sterke indruk achtergelaten tijdens zijn eerste volledige seizoen in het WK Supersport 300 wegracekampioenschap. Vanaf de eerste race van het seizoen rijdt de jonge coureur uit Lathum al in de kopgroep mee. Zondag 23 juni, een week voor de TT Assen, reed Steeman op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, waar hij na een spannend gevecht een vijfde plaats wist te scoren. Een evenaring van zijn beste prestatie in het WK, want op het Spaanse circuit van Jerez wist de KTM-coureur ook al een vijfde plaats te behalen.

Als de nummer acht in het wereldkampioenschap reisde Steeman afgelopen weekend af naar Donington Park voor de zesde race van het seizoen. In de droge trainingen stond Steeman ook weer constant in de top-vijf, maar tijdens de Superpole kwalificatie was het nat. Daardoor moest Steeman op het Britse circuit genoegen nemen met een veertiende startpositie. In de race wist hij weer sterk naar voren te komen. De wedstrijd zat vol met incidenten en valpartijen, maar Steeman wist deze allemaal te ontwijken en naar de kopgroep te rijden. Uiteindelijk finishte de KTM-coureur van het Freudenbergteam net naast het podium op een vierde plaats, zijn beste klassering van het seizoen.
Hamove lid Rob Hartog wist in Misano geen punten te scoren. Hartog heeft nog last van een vervelende blessure maar met de week gaat het beter. In Donington behaalde Hartog een keurige twaalfde plaats. Michael v.d. Mark uitkomend in het WK superbikes werd drie keer achtste in Donington. De races in Misano moest hij overslaan nadat hij in de trainingen hard ten val was gekomen.

MotoGP
Nadat vorige week goede successen geboekt werden door het Yamaha Petronas SRT-team waarvoor Torleif Hartelman als rijderscoach werkzaam is, vielen de resultaten afgelopen weekend iets tegen bij de MotoGP races op de Sachsenring in Duitsland. John McPhee uit Engeland en de Japanner Ayumu Sasaki behaalden nog de beste resultaten voor het Petronas Sprinta Racing. Zij werden zevende en negende in de Moto3 klasse. De Duitse rijder Jonas Folger ook uitkomend voor het team werd zeventiende net achter de Nederlander Bo Bendsneijder in de klasse Moto2. De Spaanse rijder Alex Marquez pakte de winst in de Moto2 categorie.
Alex' broer, Marc Marquez was de man in de MotoGP. Hij leidde van start tot finish en verstevigde daarmee zijn kop positie in de MotoGP klasse. De Fransman Fabio Quartararo had een minder weekend en schoof onderuit in de race. De Italiaanse rijder Franco Morbidelli werd negende en het schuivertje van Quartararo hoort er volgens Hartelman bij. Toch keek het Yamaha Petronas SRT tevreden terug op de afgelopen races.
Nu hebben de rijders in de MotoGP een welverdiende vakantie van vier weken. Volgens rijderscoach Hartelman is iedereen daar ook wel aan toe en niet alleen de rijders maar ook de rest van de teamleden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden