Het beeld Buddha Sakyamuni in de Dzogchen tempel. Foto: PR
Het beeld Buddha Sakyamuni in de Dzogchen tempel. Foto: PR (Foto: Shenpen International)

Meditatiecursus in Dat Bolwerck Zutphen

ZUTPHEN - In Zutphen begint op maandagavond 16 september voor de vierde keer de introductiecursus Tibetaans boeddhistische meditatie. Ook dit jaar in de mooie en verstilde locatie van Dat Bolwerck op de Zaadmarkt 112.

De cursus is vijf jaar geleden speciaal voor het westen ontwikkeld door de 7de Dzogchen Rinpoche, een bekende spreker in Zutphen. Al sinds 2003 komt de boeddhistische lama ieder jaar naar Zutphen voor een lezing. Hij geeft dan concrete handvaten voor het integreren van Tibetaans boeddhistische wijsheid in het dagelijks leven. Onderzoek wijst uit dat door meditatie de geest en ook de hersenen dusdanig veranderen dat we innerlijke rust kunnen ervaren. De eeuwenoude Dzogchen meditatie maakt het mogelijk om in deze stressvolle tijd lichaam en geest te laten rusten.
Tijdens de Introductiecursus van acht weken leren de deelnemers met geleide mindfulness- en Shamatha meditatie-oefeningen om de geest meer te focussen. Na deze introductie is er een vervolgcursus van tweemaal tien weken waarin ook gewerkt wordt met visualisaties en mantra’s. Uiteindelijk beoefenen de deelnemers de Dzogchen meditatie. Door deze opbouw leren deelnemers de geest te richten en innerlijke rust te ervaren.
De kosten van de cursus bedragen 80 euro voor de eerste acht lessen (incl. twee inhaallessen). De opbrengst gaat naar de bouw van een school voor Tibetaanse kinderen in de vluchtelingennederzetting Dhondenling in Zuid-India. De lessen zijn op de maandagen 16 september t/m 4 november. Op 11 en 18 november kunnen lessen worden ingehaald. Meer informatie op de website, info en aanmelden via tel. 06-29575418 of e-mail shenpen@xs4all.nl.

shenpennederland.org/studie-en-beoefening

Meer berichten