Begin Dorpsstraat laat zich gelden

VORDEN - De ondernemers aan het begin van de Dorpsstraat in Vorden bundelen hun krachten om meer winkelend publiek te trekken. Samen Sterk Ondernemen moet het begin van de Dorpsstraat beter in de kijker brengen.

Eind juni nam Riske Legtenberg (Van Sinckel) het initiatief om een samenzijn met haar buurtondernemers te plannen. Elkaar nog beter leren kennen, meer samen optrekken tijdens evenementen en koopzondagen waren onder meer onderwerp van gesprek. "We zijn allemaal drukke ondernemers en doen veel dingen individueel terwijl je elkaar juist door de verbinding te zoeken zo goed kan versterken", aldus Riske. "Met elkaar hebben we binnen het VOV al een aantal centrale koopzondagen afgesproken die gekoppeld zijn aan een activiteit in het dorp. Zo is het aantal koopzondagen voor 2019 vastgesteld op vijf. Tijdens deze koopzondagen willen we ook samen leuke activiteiten aanbieden, denk bijvoorbeeld aan; kinderen die koekjes kunnen bakken in de bakkerij van Joop terwijl de ouders shoppen bij de winkels."
"Aan 'onze kant' van het dorp is het minder druk dan in het gebied 'rondom de kerk'. Door nu samen dingen te organiseren en meer beleving te creëren aan het begin van de Dorpsstraat hopen we dat klanten ons nog makkelijker vinden. We beginnen nu met een gezamenlijke actie tijdens de Zomerfeesten (zie adv elders in de krant). Van Sinckel, Bloemsierkunst Halfman, Bakkerij Joop, Sabelle ondermode, Uniek eten en drinken en Den4akker hebben mooie aanbiedingen tijdens deze dagen en hopen de klandizie enthousiast te krijgen.

Meer berichten