Tijdens Wichmond Got Talent trad onder andere Com Cobre onder leiding van Henk Vruggink op. Foto: Paul Harmelink
Tijdens Wichmond Got Talent trad onder andere Com Cobre onder leiding van Henk Vruggink op. Foto: Paul Harmelink

Vierakker-Wichmond beleeft geweldige jubileum-feestweek

WICHMOND/VIERAKKER – "Vol, snel, enthousiast, samen, gezellig, fantastisch, bijzonder, geweldig en warm." Met deze woorden omschreef voorzitter Freddy Hoogendoorn van het Oranje Comité Vierakker-Wichmond zondagmiddag in een bomvolle feesttent zijn beleving van de honderdste editie van het Oranjefeest in Vierakker-Wichmond.

Door Jan Hendriksen

En inderdaad. Vierakker-Wichmond beleefde een meer dan geslaagde feestweek in het kader van het honderdjarig bestaan van het Oranjecomité. Een feestweek die in ere werd hersteld. Want in het verleden 'vierden' Vierakker-Wichmond ook altijd een volle week het Oranjefeest, in tegenstelling tot de laatste jaren. Wethouder Paul Hofman (Groen Links) bracht zondagmiddag namens de gemeente Bronckhorst de felicitaties over aan het jubilerende comité. Hij deed dat tijdens de vaandelhulde aan het nieuwe koningspaar door Sint Jan uit de Keijenborg. "Ik ben onder de indruk, Wat een fantastisch feest ondanks de enorme hitte. Dit gebeuren komt de leefbaarheid en de identiteit van jullie gemeenschap ten goede. Jullie mogen trots op jezelf zijn."
Ook de kersverse koning Rick Abbink bedankte
het Oranje Comité. "Ik heb nu achter de schermen mee mogen kijken. Ik heb volop genoten van alle activiteiten. Van de Blagenrock tot aan de optocht. Dank aan het het bestuur, alle commissies en de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt." De uitgebreide programmering in het kader van het honderdjarig bestaan van het Oranje Comité Vierakker-Wichmond werd zaterdagavond 17 augustus geopend met het vogelschieten en vogelgooien met als nieuw koningspaar Rick Abbink en Henny Eijkelkamp met naast hun als nieuwe jeugdprinses Ieke Hoogendoorn.
Zondag 18 augustus vond een oecumenische kerkdienst plaats die door de minder goede weersomstandigheden niet in de tuin van landgoed Suideras maar in de Sint Willibrorduskerk werd gehouden, gevolgd door de traditionele fietsoriëntatierit. Dinsdag 20 augustus was het de beurt aan de basisschooljeugd van Vierakker, Wichmond en omgeving. In samenwerking met Deckert en de Hummelse band HIK werd er een groot Blagenbal georganiseerd. Met een betonmolen, waaruit verse ranja werd getapt, tot het meezingen met de band op de melodie van de favoriete liedjes van de kinderen. Het werd een prachtig 'bal'.

Gemeenschap
Woensdagavond 21 augustus was het de beurt voor Wichmond Got Talent met onder andere optredens van Jubal, Reborn, Toneelgroep Vierakker-Wichmond maar ook met leuke verhalen van onder meer Han Pieterse, oftewel een ontzettend gezellige avond door de gemeenschap voor de gemeenschap. Vrijdagmiddag was het tijd voor de kinder- en volksspelen en konden de kinderen hun zelf geteelde zonnebloem meebrengen De wat oudere 'kinderen' streden om de eer in onder meer het bierpul schuiven, luchtdrukschietspel en het kegelen. Zaterdag volgde er een spetterende zeskamp met 23 deelnemende teams en zondag werd de feestweek afgesloten met een optocht waaraan dertien wagens/groepen deelnamen. Het kermisterrein was door medewerking van diverse ondernemers dit jaar extra goed bezet met enkele spectaculaire attracties.

Uitslagen
Uitslagen Volksspelen: Mooiste zonnebloem 1. Romy Wiskamp; 2. Marleen Dimmendaal; 3. Mart Dijkman. Schieten Vrije baan: 1. Harrit Wester; 2. Robert Dijkman; 3. Paul Avink. Jenga XL: 1. Judith Minderman; 2. Ilka Aalderink; 3.Tessel Wolbrink. Kegelen: 1. Evert Jan Pellenberg; 2. Helga Rietman; 3.Benny Peters. Luchtdrukschietspel: 1. Bart Wolter 2. Berend Steentjes; 3. Bart Krijt sr. Dogkar rijden: 1. Roy Weetink; 2. Sal ter Linden; 3. Tonnie Loman. Bierpul schuiven: 1. Henk Jansen; 2. Wim Rietman; 3. Dennis Spiegelenberg.
 

Meer foto's op de website: www.achterhoekfoto.nl

Meer berichten