Het winnende 640 kg nationale team met als vijfde en zesde van links Richard Vliem en Ard Reinders van TTV Vorden. Foto: PR.
Het winnende 640 kg nationale team met als vijfde en zesde van links Richard Vliem en Ard Reinders van TTV Vorden. Foto: PR. (Foto: )

Europese titels voor Vordense touwtrekkers

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Er waren vorige week prachtige persoonlijke successen te noteren voor enkele leden van Touwtrekvereniging Vorden. Bij de Europese kampioenschappen in Ierland was er medaillesucces voor Gerrit Uilenreef en Stefan Groot Nuelend. Zij wonnen zondag met het Nederlands team goud in de landencompetitie in de 720 kilogram. Ook Ard Reinders en Richard Vliem van TTV Vorden werden Europees kampioen. Dit tweetal behaalde zondag goud in de landenklasse 640 kilogram.

Touwtrekvereniging Vorden nam vorige week ook als clubteam deel aan de Europese kampioenschappen in het Ierse Castlebar. In verschillende gewichtsklassen verschenen zij aan de start. Zo nam het team bestaande in verschillende samenstellingen uit Guus Hummelink, Arnold Winkels, Ard Reinders, Gerrit Uilenreef, Niels Kappert, Stefan Groot Nuelend, Peter Groot Nuelend, Richard Vliem en Gert Jan Vliem donderdag en vrijdag deel in de open clubkampioenschappen in 640-, 680- en 720 kilogram klasse. In de 680 kilogram kwam TTV Vorden donderdag tot een vierde plaats in een poule die uit totaal tien teams bestond. De eerste twee uit beide poules plaatsen zich voor de halve finales. Ook in de 640 klasse werd Vorden vrijdag vierde in een poule die uit zeven teams bestond. In de 720 kilogram klasse behaalden de Vordense touwtrekkers vrijdag een derde plaats in een poule die ook uit zeven teams bestond. En ook die derde plaats was net niet voldoende om naar de halve finales door te stromen.
Verder kwam een aantal leden van TTV Vorden met groot succes uit voor enkele nationale teams die in verschillende klassen in actie kwamen. Naast de al genoemde gouden medailles werd Richard Vliem zaterdag met het Mixteam onder 23 jaar vierde.
Richard Berendsen en Martin Stofbergen van TTV Vorden waren donderdag en vrijdag tijdens de clubkampioenschappen afwisselend de coaches en verzorgers voor TTV Vorden. Tevens was Martin Stofbergen als bondscoach en leider actief voor het nationale team in de 720 kilogram klasse en verzorger van de 680 en 640 kilogram klasse.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden