Diverse creatieve activiteiten in Open Atelier van de KunstKring. Foto: PR
Diverse creatieve activiteiten in Open Atelier van de KunstKring. Foto: PR

Creatieve activiteiten bij KunstKring

RUURLO - KunstKring Ruurlo kent vanaf 8 oktober het Open Atelier voor schilderen. Op 7 oktober start de cursus kalligrafie en op 14 oktober de cursus patchwork/quilten. Al deze activiteiten zijn in het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5.

De Open Ateliers zijn een groot succes. Deelnemers beoefenen hun hobby in een inspirerende en uitdagende omgeving zonder docent. Mensen, die graag willen schilderen met anderen om ideeën, tips en trucs met elkaar uit te wisselen, kunnen vanaf 15 oktober acht dinsdagen terecht. De kosten voor acht middagen van 14.00 tot 16.00 uur zijn 30,50 euro inclusief koffie/thee. Iedereen brengt zijn eigen materiaal mee.

Kalligrafie is een kunst. Met de cursus kalligrafie onder leiding van Trudie Demoed leert men stap voor stap de technieken van deze bijzondere kunstvorm. Tijdens de cursus krijgt men, door veel te oefenen, het kalligraferen goed onder de knie. Na afloop van de kalligrafiecursus kan de cursist de vaardigheden en creativiteit toepassen bij het maken van officiële papieren, zoals oorkondes en certificaten, maar ook bij het maken van een uitnodiging, menu, trouwkaart of een persoonlijke kerstwens.

Patchwork en quilten zijn bijzonder populair omdat je aan het eindproduct een heel persoonlijk tintje kunt geven. Bijvoorbeeld aan een babydeken als persoonlijk kraamcadeau of een quilt voor mensen, die dierbaar zijn, met persoonlijke herinneringen erin verwerkt. Of tassen, kussens, tafelkleden en zelfs een boekomslag of fotolijst. Marianne van den Ent leert de cursisten bij de KunstKring hoe een quilt wordt opgebouwd en hoe een kleurencombinatie wordt uitgezocht. Men krijgt heldere uitleg over het gebruik van diverse materialen, die bij het patchworken en quilten gebruikt worden.


kunstkringruurlo.nl/cursussen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden