Carmel Rondeel van de Bruna krijgt als dank een bos bloemen van Herman Vrielink namens de sponsorcommissie van v.v. Vorden. Foto: PR

Vorden scoort tenue en eerste wedstrijdpunt

Algemeen

VORDEN - V.v. Vorden heeft een voorspoedig weekend beleefd. Zaterdag werd het JO19-1-team (A1) in het nieuw gestoken en zondag veroverde het eerste elftal in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen het eerste competitiepunt: via een gelijkspel tegen DVC'26 uit Didam.

Het JO19-1-team van de jeugdafdeling van v.v. Vorden had de nieuwe kleding te danken aan de sponsors Bruna Vorden en BSV (Barendsen Staaltechniek Vorden). De Bruna schonk het gehele team nieuwe trainingspakken en polo's en BSV bood het team warmloopshirts aan. De kleding werd zaterdag gepresenteerd met warme dankwoorden voor de gulle gevers.

Gelijkspel
Een dag later sleepte het eerste elftal alsnog een punt uit het vuur. Bij rust stonden de Vordenaren op voorsprong (2-1), maar de inhaalslag van de gasten (2-3) kon het team van de nieuwe trainer Manfred Graven pas in het laatste kwartier ongedaan maken.
De circa 250 vaste toeschouwers, waarin de vereniging zich bij alle thuiswedstrijden mag verheugen, dromden afgelopen zondag vooral samen op de tribune en onder de overkapping, want de wedstrijd werd gespeeld onder herfstachtige omstandigheden met veel regen en wind. Het veld was echter prima bespeelbaar en het tempo lag dan ook vanaf het begin hoog, met veel direct spel en gevaarlijke aanvalsopzetten. Vooral aan de kant van Vorden lukte het regelmatig om de voorhoede via combinaties te vinden. Alleen was na de voorzet de bezetting in het 16-metergebied ondermaats waardoor er toch geen echte kansen werden gecreëerd. DVC'26 was in deze fase de mindere partij, maar de Didammers lieten in de 25ste minuut wel zien hoe je een prima aanval omzet in een doelpunt: een terugtrekbal vanaf de achterlijn werd vanaf de vijfmeterlijn prima binnengetikt. Vorden rechtte de rug en zorgde er in de resterende twintig minuten van de eerste helft toch nog voor dat er met een voorsprong werd gerust, want door Bas Abbink (1-1) en Frank Hiddink (2-1) werd een op dat moment verdiende voorsprong gepakt.

Slordig
Na de rust kantelde de wedstrijd volledig. Dat kwam in eerste instantie doordat DVC'26 ineens veel beter stond, het middenveld in handen nam en met dwingend combinatiespel Vorden haar wil oplegde. Maar Vorden hielp de tegenstander door geheel onverwachts en tegen het beeld van de eerste helft in enorm slordig te spelen en zodoende veel onrust in het spel te brengen. Ballen werden slecht aangenomen, ineens op de slof genomen of zomaar in de voeten van DVC'26 gespeeld. DVC'26 voelde dat er mogelijkheden waren om Vorden pijn te doen en bracht dan ook in een half uur tijd de stand op 2-2 en zelfs 2-3.
In het laatste kwartier was het dan toch nog Vorden dat het laatste woord had en via een prima doelpunt van invaller Niels Rondeel de stand recht trok. In de slotfase lag het spel helemaal open en probeerde de thuisclub met tien man (Luuk Smit kreeg zijn tweede gele kaart) zelfs nog de overwinning te pakken, maar de stand bleef uiteindelijk toch op een terecht gelijkspel steken.

De spelers van JO19-1 laten zien dat zij zeer in hun nopjes zijn met de nieuwe kleding. Foto: PR