Patricia ten Barge en René Brummelman hebben wat ze zelf omschrijven De Herberg in de afgelopen periode wat meer 'smoel' gegeven. Foto: PR.
Patricia ten Barge en René Brummelman hebben wat ze zelf omschrijven De Herberg in de afgelopen periode wat meer 'smoel' gegeven. Foto: PR. (Foto: )

Al veertig jaar warm welkom bij De Herberg

Jubileum wordt gevierd met extra traktatie en twee muziekavonden

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Vrijdag krijgt iedere gast iets lekker bij de koffie en vrijdag- en zaterdagavond is er een groot muzikaal festijn: De Herberg viert komend weekeinde haar veertigjarig bestaan. En in al die jaren zorgt de eet- drink en feestgelegenheid voor een uitermate warm welkom in Vorden.

Het waren Hannie Hendriksen (68) en Cor ten Barge (68) die op 10 oktober 1979 café-restaurant De Herberg gingen exploiteren en van de voormalige Vordense horecazaak 't Wapen van Vorden een begrip maakten in Vorden en verre omgeving. In al die veertig jaar zorgde De Herberg voor een uitermate warm welkom in Vorden. Sinds drie jaar zwaaien Patricia ten Barge (48) en René Brummelman (51) er de scepter.
Het was 1979 toen Cor ten Barge uit Hengelo (G) samen met zijn toenmalige echtgenote Hannie Hendriksen 't Wapen van Vorden van de familie Smit aan de Dorpsstraat kocht. De zaal en de slijterij waren nog in gebruik. Al snel werd De Herberg een begrip in Vorden en verre omgeving. Wie heeft er niet de polonaise gelopen tijdens één van de talloze bruiloften, een vorkje geprikt of even 'nageborreld' na een vergadering? Om al die andere activiteiten zoals de talloze optredens van live bands en landelijk bekende artiesten tijdens Koninginnedag en de Vordense kermis en de talloze verenigingsactiviteiten niet te vergeten. Ook de carnavalsavonden van de voormalige carnavalsvereniging De Deurdreajers en de wekelijkse bingo van voetbalvereniging Vorden schieten in gedachten voorbij als we aan de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw terugdenken.
Maar die tijden herleven momenteel weer. "Er worden weer meer bruiloftsfeesten gehouden en we hebben in de afgelopen periode ook weer diverse muziekavonden georganiseerd. Zo ook komend weekeinde als we op vrijdagavond 11 oktober in de grote zaal een Hollandse avond met Tinus and Friends houden en op zaterdag 12 oktober de meest bekende en geroemde The Abba Tribute band op het podium hebben staan", zegt Patricia ten Barge. Samen met haar man René Brummelman stapte Patricia drie jaar geleden op de 'rijdende trein' waarbij toen haar moeder Hannie en Hannie's partner Volkert Maarseveen op de 'bok' zaten. "Ik was al een groot aantal jaren in loondienst bij mijn moeder toen we op 1 januari 2017 de zaak overnamen", vertelt Patricia die momenteel na een voetoperatie aan haar woonkamer boven de horecazaak gebonden is. Van
daaruit laat ze weten dat De Herberg over een supergoed medewerkersteam beschikt waar men trots op is.

Meer smoel
Patricia ten Barge en René Brummelman hebben zoals ze zelf omschrijven De Herberg in de afgelopen periode wat meer 'smoel' gegeven. Daarbij horen termen als sfeer, beleving, aankleding en kwaliteit. Patricia: "We bieden voor elk wat wils. Naast het cafégedeelte hebben we een ruimte om gezellig te kunnen dineren van een uitgebreide à la carte-kaart en met de zaal kunnen we ook allerlei activiteiten aanbieden. En daarvan maken diverse verenigingen gebruik waaronder de Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden, Vrouwen van Nu Vorden, VRTC de 8 Kastelenrijders, VAMC De Graafschaprijders. En afgelopen vrijdag op zaterdagnacht hadden we de slaatjesmakers van Harmonie Vorden voor de 39ste keer over de vloer. Bijna even lang als De Herberg bestaat. Kortom, we dragen ook het Vordense verenigingsleven een warm hart toe. We steunen diverse verenigingen en stichtingen waaronder natuurlijk de voetbalclub, waar wij meerdere elftallen sponsoren en we zijn recent sponsor van volleybalvereniging Dash geworden."

Mogelijkheden
"En vergeet bij al onze activiteiten ons terras en catering ook zeker niet", zo verklaart René Brummelman die sinds kort fulltime werkzaam is binnen het horecabedrijf. "Ik was voor een aantal dagdelen nog werkzaam bij de Firma Barendsen. Maar daar heb ik na 37 jaar gewerkt te hebben afscheid genomen. Ik kan me nu helemaal concentreren op De Herberg en het bedrijf Bronckhorst Verhuur waarbij we de mogelijkheid bieden om een kinderpartijtje, buurt- of familiefeest om te toveren tot een party die perfect aansluit bij de cateringactiviteiten die de laatste jaren binnen De Herberg ook een enorme vlucht hebben genomen." Kortom, De Herberg biedt tal van mogelijkheden. "Niet voor niets hebben we gekozen voor het eigentijdse voorvoegsel eet-, drink- en feestgelegenheid. Dat omvat namelijk al onze activiteiten en mogelijkheden voor een warm welkom", zo besluiten Patricia en René hun relaas.

Meer berichten