VAMC clublid Thijs Bulten wil scoren in Vorden. Foto: Henk Teerink
VAMC clublid Thijs Bulten wil scoren in Vorden. Foto: Henk Teerink

Brullende motoren in Vordense enduro

VORDEN - Na de buitengewoon mooie enduro-kampioensrit van afgelopen jaar in Vorden is het nu weer tijd voor de jaarlijkse Oost-Gelderlandrit, op zaterdag 19 oktober. VAMC De Graafschaprijders is er veel aan gelegen om op die dag weer een volwaardige wedstrijd neer te zetten die meetelt voor het Open Nederlands Kampioenschap.

Na overleg met grondeigenaren en de gemeente Bronckhorst is er zoals gewoonlijk een prachtige route van ongeveer 70 kilometer rondom Vorden uitgekomen. Hier zitten weer de traditionele drie proeven in verwerkt die van de deelnemers de opperste concentratie zullen vergen. Voor de toeschouwers zal het weer genieten worden. Net als afgelopen jaar wordt er in omgekeerde volgorde gestart: eerst de liefhebbers, waarna telkens snellere deelnemers hun opwachting bij de proeven zullen maken. Als laatste komen de nationale toppers aan bod waarbij ook Belgische en andere Europese rijders. Onder de Nederlandse toppers ook een aantal VAMC-leden die al wat EK wedstrijden hebben afgewerkt.

56ste editie
Deze ONK-endurowedstrijd wordt voor de 56ste keer georganiseerd door de VAMC De Graafschaprijders. Het kampioenschap telt in totaal acht wedstrijden, waarvan de Vordense de zesde is. Na Holten in het begin van het jaar waren er twee uitstapjes naar onze zuiderburen in België, te weten St. Hubert en Walcourt in Wallonië. Deze wedstrijden waren een gecombineerde ONK- en BK-wedstrijd. Menig Nederlands endurorijder vond het een welkome aanvulling op het programma. Vóór de Oost-Gelderlandrit zitten nog Hellendoorn (5-10) en Bergeijk (12-10). Na Vorden zal de competitie worden voortgezet in Harfsen waarna Zelhem de afsluiter zal zijn.
Een aantal clubleden van de VAMC die in de diverse klassen van de enduro-competitie voor topklasseringen in aanmerking komen zijn: Mark Wassink, Robin Nijkamp, Thijs Bulten, Bas Klein Haneveld, Jan Willem Arendsen, Erwin Plekkenpol, Bjorn Wisman en Bram Bulten. Rijders die ook de moeite waard zijn om te volgen zijn o.a: Hans Vogels, Lucas Dolfing, Wesley en Thiery Pittens. Deze heren zijn alleen maar tevreden met een overwinning en dat levert meestal mooie motorsport op.

Vrijwilligers
Voorzitter Johannes van Kempen van de VAMC benadrukt dat dit mooie evenement niet zonder de bereidwillige medewerking van grondeigenaren, sponsoren en de gemeente Bronckhorst kan plaatsvinden. En zeker niet zonder al die vrijwilligers die met een aantal van 150 ieder jaar weer klaarstaan om de wedstrijd goed te laten verlopen. We kunnen gelukkig sinds jaar en dag rekenen op deze trouwe mensen aldus Johannes, menigeen is drie dagen voor de wedstrijddag al in touw om route en proeven op topniveau te brengen. De enige beloning hiervoor is de verzorging van de inwendige mens en dankbaarheid van de deelnemers, en toch staan ze er elk jaar weer. Daar zijn wij erg dankbaar voor aldus de voorzitter.
Vanaf de start in Kranenburg staat een route aangegeven die naar de drie proeven zal leiden zodat voor de volgers en toeschouwers een veilige rit wordt geboden. Hiermee wordt ook overbodige hinder voorkomen voor aanwonenden van de route.
De proeven zullen plaatsvinden op de traditionele plaatsen bij de Hamelandweg, in buurtschap Linde en in Delden. Exacte locaties en eventuele wijzigingen zullen op de website van de VAMC worden gepubliceerd. Bij alle proeven wordt parkeerruimte gecreëerd, Als alle kijkers de aanwijzingen van de vrijwilligers opvolgen is het voor iedereen een feest. De toegang is op alle proeven gratis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden