Streetparade-band: Red Jackets Jazzband. Foto: Gerard Kiezebrink
Streetparade-band: Red Jackets Jazzband. Foto: Gerard Kiezebrink

Festival Jazz & So: gespecialiseerd in alle stijlen

ZUPTHEN - In het weekend van 25, 26 en 27 oktober staat de compacte historisch binnenstad van Zutphen voor de derde keer in successie in het teken van de jazz. Van welke jazzstijl? Van vele, zeggen de organisatoren. Want, waar de meeste festivals gespecialiseerd zijn in één stijl, blues, oude stijl, boogiewoogie of modern, biedt dit Zutphense festival een brede mix van allerlei jazzstijlen en zelfs van stijlen die je misschien geen jazz mag noemen, maar die er wel degelijk aan verwant zijn. De naam Jazz & So is vier jaar geleden heel bewust gekozen; die 'So' staat voor de semi-jazz.

Het grote voordeel van deze opzet: op het Zutphense festival, met liefst 35 bands op 27 locaties, vind je altijd wel iets van je gading.

Op de (markt)zaterdagmiddag zijn er fraai geüniformeerde streetparade-bands en een dansgroep in het centrum. Op (koop)zondag is er een dagprogramma vanaf een koffie/lunchconcert om 11.30 uur door Sweet Silver en Co bij Hotel 's Gravenhof tot een swingend orgelconcert (van Bach tot Beatles) om 20.00 uur op het Baderorgel van de Walburgiskerk door niemand minder dan Bert van den Brink. Hij is een fenomeen op dit instrument, die speelde met grootheden als Chet Baker en Toots Tielemans.

Daar tussenin, van 14.00 tot 18.00 uur kun je terecht op heel veel gezellige plekjes. Bij De Korenbeurs waar pianist Mr. Big Hand Tom de piano teistert met waanzinnige boogies. Of je gaat naar Het Atrium voor authentieke - prima dansbare - Afro Cuban Jazz door het trio Jorge Martinez Galan. En bij het altijd stampvolle café De Deur, zal je ruimschoots beloond worden door de Boogie Blues Brothers met country blues en rock & roll.
Ook de New Orleans/Dixieland-liefhebbers worden op hun wenken bediend door Lolla Palooza, Fetze's Dixieland Jazzband, de Diksie Krekkers en het huisorkest van Jazz & So, de Old Iezer Jazz Band. En ook deze dag zijn streetparade-bands en een dansgroep te bewonderen.
Aan het eind van de dag lekker een hapje eten, met als extra gerecht een heerlijk stukje jazz? Vanaf 17.30 uur kun je voor dinnerjazz terecht bij Wijnbar Nic & Ik, Restaurant Olive en Restaurant by Chiel.
En op je diner (en twee heel bijzondere concerten) na, is het allemaal gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage aan een van de collectanten op prijs gesteld.

Alle info op de site, zoek bij festival.


www.jazzandsozutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden