Vorden 1 wint op de valreep

Algemeen

Zwaarbevochten zege in thuiswedstrijd tegen Quick 1888

VORDEN - Twee keer een achterstand wegwerken en twintig minuten met een man minder: Vorden 1 toonde in de thuiswedstrijd tegen Quick 1888 uit Nijmegen zoveel karakter dat in de 88ste minuut van deze wedstrijd alsnog een driepunter uit het vuur werd gesleept: het werd uiteindelijk 4-3.

Het team van trainer Manfred Graven zorgde er met dit resultaat voor dat voor de vierde achtereenvolgende keer niet werd verloren. De geel-zwarten staan nu na vijf wedstrijden op acht punten en vinden zich terug in het linker rijtje van de ranglijst, op de zevende plaats.
Vorden kende een aantal aanpassingen in de basisopstelling, omdat Gijs van der Veen afwezig was wegens werk, Frank Hiddink geblesseerd moest toekijken en Roy Böhmer niet fit genoeg was om te starten. Zodoende begon Sven Mulder op het middenveld en was Sam Abbink (op papier) rechtsbuiten naast Ate Barendsen en Daan Horstman. Maar in de eerste 25 à dertig minuten werd Vorden compleet overklast. Quick 1888 liet telkenmale zien over een zeer goed elftal te beschikken met veel snelheid, behendigheid en technisch vermogen.
Doelman Robin Verstege had al twee keer handelend moeten optreden voor hij rond de 15de minuut alsnog capituleerde na een prachtige aanval via de rechterkant. De sterke Quick-spits tikte de bal bij de eerste paal binnen. Nog geen tien minuten later was het al 0-2 toen Verstege met een heerlijke stiftbal kansloos werd gelaten.
Vorden had moeite om terug te komen in de wedstrijd. Het wilde zeker wel vooruit spelen en meer druk op de tegenstander zetten, maar wist tegelijkertijd dat het daarmee een enorm risico zou lopen om volledig weggecounterd te worden. Toch kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd, al had het hier wel de hulp van de keeper van Quick bij nodig. Hij liet een houdbare bal los en Koen Oosterhuis was er als de kippen bij om de 1-2 aan te tekenen

Open strijd
In de tweede helft gooide Vorden alle schroom van zich af en de thuisploeg kwam zodoende ook meer op de helft van Quick. Daarmee werd het een 'open' wedstrijd, waarbij de Vordense inspanningen in de 55ste minuut werden beloond. Koen Oosterhuis nam een vrije trap snel en zette Daan Horstman alleen op de keeper. Daan legde de bal keurig breed en Ate Barendsen kon de stand weer gelijktrekken. Nog geen tien minuten later leek Ate zelfs de gevierde man te worden toen hij een voorzet van rechts ineens binnentikte, maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel.
In dezelfde fase sloeg juist Quick toe. Het werd 2-3, toen de Nijmegenaren een snelle aanval keurig afrondden. Toen Daan Horstman een rode kaart kreeg voor natrappen leken de kansen voor een Vordense overwinning verder weg dan ooit. Toch rechtte de groep van Manfred Graven de rug en middels een verre ingooi en doorkopbal en uiteindelijk eigen doelpunt werd het 3-3. En als klap op de vuurpijl werd het door een prachtdoelpunt van Koen Oosterhuis in de 88ste minuut zelfs nog 4-3. Dankzij deze heerlijke voetbalmiddag blijft Vorden keurig meedoen in het linker rijtje.