Evi Otten is jeugdburgemeester af. Marianne Besselink werkt het komend jaar samen met Kjeld Kempers uit Zelhem. Foto: Alice Rouwhorst
Evi Otten is jeugdburgemeester af. Marianne Besselink werkt het komend jaar samen met Kjeld Kempers uit Zelhem. Foto: Alice Rouwhorst

"Ja, dat beloof ik!"

BRONCKHORST/HENGELO - Met het afleggen van de belofte dat hij de gemeente Bronckhorst nóg beter en mooier maakt, openstaat voor ideeën van anderen, een heel jaar lang beschikbaar is, mee gaat naar openingen, Sinterklaas binnenhaalt én vooral heel veel plezier gaat hebben, werd Kjeld Kempers officieel door burgemeester Marianne Besselink benoemd tot de tweede jeugdburgemeester van de gemeente. Hij kreeg de bijbehorende keten omgehangen door Evi Otten, de eerste jeugdburgemeester.

Door Alice Rouwhorst

De benoeming van de jeugdburgemeester vond plaats tijdens de raadsvergadering van 31 oktober. Voorafgaande werd in een bomvolle raadszaal uit respect voor het overleden echtpaar Ab en Geke Meenink een minuut stilte in acht genomen. "De overgang kan bijna niet groter", zei Besselink hierna, "maar we komen nu bij agendapunt twee en dat is een bijzondere gebeurtenis. We nemen afscheid van de eerste jeugdburgemeester Evi Otten en gaan een nieuwe, Kjeld Kempers, benoemen." Evi bedankte de gemeente voor de hele fijne tijd en ze was blij dat ze haar doel, een schoner en behulpzamer Bronckhorst en meer aandacht voor de kinderen in de gemeente, bereikt had. "Ik had me het niet beter kunnen wensen! Het was leuk en leerzaam. En tegen de nieuwe jeugdburgemeester wil ik zeggen 'Blijf jezelf!'" Marianne Besselink bedankte Evi met de woorden dat de gemeente Bronckhorst zich óók geen betere eerste jeugdburgemeester had kunnen wensen en was ervan overtuigd dat ze haar weer terug zou zien met al haar talenten. Met het ontvangen van het felbegeerde speldje met het Bronckhorsterhaasje, een fotoboek met alle mooie momenten op een rij, een bos bloemen en een verdiend applaus nam ze afscheid en was het tijd voor de nieuwe burgemeester.

Onverstoorbaar
Kjeld stelde zich voor en noemde zijn speerpunten. Het rekening houden met kinderen met autisme bij activiteiten, zoals bij koningsdag en de kermis. Elke kermisdag een moment met minder lawaai, licht en muziek, zodat autistische kinderen ook kunnen genieten en niet hoeven te schrikken, dat is zijn wens en hij wil dit dolgraag in 'zijn' jaar bereiken. Daarnaast wil hij de eenzaamheid onder ouderen verminderen door kinderen in contact te brengen met deze groep en wil hij meer milieuparken en containers in de gemeente, zodat het afval scheiden gemakkelijker gaat en het niet in de sloot of in het bos verdwijnt. Tijdens zijn speech haperde de microfoon, maar Kjeld bleef er rustig onder. Besselink reikte hem de helpende hand met een losse microfoon, Kjeld herhaalde nogmaals wat niet meer te verstaan was en ging rustig verder. Een houding die Besselink zeer wist te waarderen. "Menig spreker zou niet zo kalm zijn gebleven, zoals jij. Zeker niet in zo'n drukke zaal! Heel goed gedaan!"

Enthousiast en vol goede ideeën
Kjeld Kempers, 10 jaar, woonachtig te Zelhem en leerling van groep 7 van CBS De Meene kwam als beste uit de bus tijdens de verkiezing voor jeugdburgemeester van de gemeente Bronckhorst. Hij streed op 16 oktober voor deze felbegeerde functie samen met zes andere kinderen uit diverse plaatsen in de gemeente die zich ook hadden aangemeld. De jury vond zijn presentatie goed en hij bracht het met veel enthousiasme, hij had goede ideeën en deed actief mee met het debat.

Na het ontvangen van een oorkonde en een bloemetje, sloot Besselink het tweede agendapunt af met de woorden: "We wensen je heel veel succes én vooral heel veel plezier! Ik stel voor dat we de vergadering even schorsen, zodat de aanwezige familie en vrienden Kjeld kunnen feliciteren en de gemeenteraad kennis kan maken met onze nieuwe jeugdburgemeester."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden