Agrarische themabijeenkomst Vrouwen van Nu in Borculo

Algemeen

BORCULO - Vrouwen van Nu houdt op woensdag 20 november een Agrarische Themadag over verleden, heden en toekomst. Onder het motto: Volg je droom, maar regel het goed.

De dag in Buitencentrum Kerkemeijer in Borculo (Ruurloseweg 51) wordt om 10 uur geopend door voorzitter Ida te Velthuis van de Agrarische Commissie VvN, Gelderland. Zij vertelt samen met Gerdien Slagman over een themadag van een jaar of tien geleden, waarin drie vrouwen aan het woord kwamen om te vertellen over hoe ze het zakelijk (of juist niet) hadden geregeld tussen het bedrijf en privé. En nu dan een verhaal over de gevolgen daarvan.
Na eewn korte thee- en koffiepauze komt Ans Post aan het woord, geboren en getogen in de Achterhoek als boerendochter. Toen haar vader en haar broer een maatschap aangingen en de notaris bij hen thuis kwam, wist ze wat ze wilde worden: notaris. Sinds 1 januari 1999 is ze notaris in Winterswijk, waarbij ze zich heeft gespecialiseerd in het agrarisch recht. Daarnaast is ze ook mediator en dat komt soms ook goed van pas in de agrarische praktijk. Na de lunch is het de beurt aan Anita Wolters, die vertelt over haar zorgboerderij 'De Heidepol' in Vorden, in samenwerking met Hetty Ilbrink. Rond de klok van drie sluit Ida te Velthuis de dag af, maar er kan nog worden nagepraat.
De kosten van het dagprogramma, inclusief koffie/thee, koek/cake en lunch bedragen 27,50 euro voor leden (van Vrouwen van Nu en/of LTO Noord V&B) en 32,50 euro voor niet-leden. Aanmelding en betaling vóór 18 november. Aanmelden (bij voorkeur per e-mail) bij agrarischecommissie.vvngld@gmail.com, of tel. 06-23579939.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant