Werk van Gabi Rets: assemblage wandelaar met auto. Foto: PR
Werk van Gabi Rets: assemblage wandelaar met auto. Foto: PR (Foto: )

Food For Thought bij Galerie Agnes Raben

VORDEN - Onder de titel 'Food for Thought' is de komende weken in Galerie Agnes Raben een eindejaarsexpositie te zien met uitzonderlijk eigenzinnig, speels, avontuurlijk en associatief werk van de beeldend kunstenaars Kees Raemaekers en Gabi Rets.

De sfeervolle tentoonstellinge in de Vordense Galerie wordt op 1 december officieel geopend, in aanwezigheid van de kunstenaars, maar belangstellenden kunnen al eerder een kijkje komen nemen, tijdens de Preview-dagen op 24, 25 en 30 november. De expositie loopt tot en met 5 januari volgend jaar.
De letterlijk en figuurlijk breekbare sculpturen van Raemaekers en de ingenieuze en fabuleuze assemblages van Rets vormen een uitdagende combinatie en zullen alle smaakpapillen van de verbeelding prikkelen. Daar kan niemand omheen. Een expositie als een frisse bries, met humor en een zee van ruimte en invalshoeken om het denken aan te laven en inspiratie op te doen. Een slokje hernieuwde energie voor een duik in het Nieuwe jaar.
Kees Raemaekers (1956 Deurne) toont zijn zeer recente serie sculpturen, een uitdagende nieuwe stap in de ontwikkeling van zijn werk. Het platte vlak maakte plaats voor een omslag naar ruimtelijk werk. De kunstenaar put inspiratie uit persoonlijke verhalen en observaties van de mens in al zijn kracht en onvolkomenheid. Zijn favoriete materialen zijn onder meer bijenwas, latex, zelfgemaakte plasticine en gips waarmee hij op intuïtieve wijze, schetsmatig ogende figuren neerzet. Van groot tot klein, alleen, samen of als groep. De enorme vrijheid van de maker is direct voelbaar. De bijzondere emotionele lading van de sculpturen zal de kijker niet onberoerd laten.
Gabi Rets (1958, Bad Honnef, D) pakt heel anders uit. Haar indrukwekkende associatieve assemblages worden steeds ingenieuzer en verrassender. Gabi werkt graag met krantenpapier, dat verhaal en beeld al met zich meedraagt. Van de gescheurde en verlijmde krantenstroken maakt zij luchtige constructies die vlak voor de muur hangend hun eigen schaduw werpen. Deze lijnconstructies zijn telkens variabele onderdelen van een uitdijend geheel. Ze kunnen zowel solitair een plek innemen alsook muurvullende combinaties vormen, bijvoorbeeld als gestapelde totems, dragers van uiteenlopende soorten bagage of groepsportretten.
De opening in aanwezigheid van de kunstenaars is op 1 december om 15.00 uur. Voor de opening graag reserveren via een e-mail aan agnes@galerieagnesraben.nl. Galerie Agnes Raben is gevestigd aan de Nieuwstad 20. Openingstijden: zaterdag, zondag en maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

galerieagnesraben.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden