Nieuwe gediplomeerde leden voor 'Leve de koningin'. Foto: PR
Nieuwe gediplomeerde leden voor 'Leve de koningin'. Foto: PR (Foto: )

Diploma voor geslaagde imkers

VORDEN/ZUTPHEN - Imkersvereniging 'Leve de koningin' uit Vorden/Zutphen heeft er tien gediplomeerde imkers bij. Zij doorliepen afgelopen jaar met succes de basiscursus bijenhouden. Uit handen van hun docent en beroepsimker Bob Kliest ontvingen zij afgelopen vrijdag het begeerde document.

Vijftien zaterdagen lang kregen de cursisten in de ochtend theorieles en in de middag praktijkonderricht. Dit gebeurde op het terrein van Imkerij de Raat in Zutphen De Hoven. Bij deze imkerij staan ongeveer 400 kasten met bijenvolken. Tijdens de cursus gaan de cursisten letterlijk met hun hoofd de bijenkasten in om het vak te leren.
2019 was een uitdagend jaar om het bijenhouden onder de knie te krijgen. Het voorjaar begon koud en nat. Maar direct na de voorjaarsbloei zette een periode van warm weer en langdurige droogte in. De cursisten kregen in de zomervakantie een bijenvolk mee naar huis. Dit volk moesten ze verzorgen en na de zomer weer meenemen. De docent kon zo zien of de cursisten hun 'huiswerk' goed hadden gedaan. Aan het einde van de cursus hebben alle geslaagden een bijenvolk cadeau gekregen van de vereniging.
Ook volgend jaar wordt er weer een basiscursus gegeven. Dit kan (bij voldoende aanmeldingen) op zaterdag of op dinsdag. De nieuwe cursus start op zaterdag 29 februari. Wie interesse heeft kan een e-mail sturen naar huprein@gmail.com of info@imkerijderaat.nl.

Meer berichten