Midwinterhoornblazer bij de Allardhoeve op Verwolde. Foto: Cees Hartmans
Midwinterhoornblazer bij de Allardhoeve op Verwolde. Foto: Cees Hartmans

Midwinterhoorns in woord, beeld en geluid in Vordense Dorpskerk

VORDEN - De midwinterhoorn krijgt op zaterdag 14 december een luisterrijk podium in de Dorpskerk van Vorden. De Midwinterhoorngroep Lochem en Omstreken laat haar klanken horen in de kerk die akoestisch buitengewoon goed staat aangeschreven. Bezoekers kunnen bij dit gratis optreden van 13.00 tot 13.45 uur ook midwinterhoorn-poëzie beluisteren. Aansluitend treden de blazers aan bij de start van de Kerstmarkt.

Het bestuur van de Midwinterhoorngroep Lochem en Omstreken was unaniem enthousiast over het idee om in de Dorpskerk te Vorden medewerking te verlenen aan dit programma van circa drie kwartier. Daarin worden midwinterhoorn-gedichten voorgedragen in het Achterhoeks, Twents en het Nederlands, omlijst met de mooiste midwinterhoorn-melodieën uit de streek. Ben Godtschalk uit de Wildenborch zorgt voor een afwisselende projectie van beelden, waarbij tevens de teksten van de midwinterhoorn-gedichten op het scherm worden vertoond als ze worden voorgedragen. Het begint om 13 uur en de kerk gaat ruim van tevoren open.
De gedichten zijn steeds in blokjes van drie te horen. Een geboren en getogen Tukker is bereid gevonden de Twentse Midwinterhoorn-gedichten voor te dragen: Gafur Wargerink uit Vorden. Voor de Achterhoekse gedichten vond men Wilja Stegink uit Barchem bereid en de midwinterhoorn-gedichten in het Nederlands worden opgezegd door Jacobus Trijsburg uit de Wildenborch.
Het evenement is mogelijk dankzij de Stichting Vrienden van de Dorpskerk, de organisatie die culturele evenementen in de Dorpskerk te Vorden faciliteert. Ook de Vordense Kerstcommissie, die de organisatie van de Kerstmarkt ieder jaar tot in de puntjes verzorgt, staat volledig achter dit unieke initiatief, zegt voorzitter Irene Burger.
Na het optreden in de Dorpskerk brengen de Midwinterhoornblazers 13.45 tot 14.00 uur bij de start van de Kerstmarkt hun welluidende klanken ten gehore. Rond 15.00 uur zijn zij opnieuw present als onderdeel van een afwisselend muzikaal programma.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden