Het winnende team van  Appie Untited.  Foto: PR.
Het winnende team van Appie Untited. Foto: PR.

Appie Untited wint zaalvoetbaltoernooi ZVV Velocitas 2020

VORDEN - Drie winnaars waren er afgelopen weekend in het jaarlijkse toernooi van Zaalvoetbalvereniging Velocitas: Appie United, FC Blondies en het Dreamteam gingen met de prijzen aan de haal.

Door Jarno Messing en Jan Hendriksen

Zestien mannenteams en vier vrouwenteams namen deel aan het Velocitas zaalvoetbaltoernooi in sporthal 't Jebbink, dat op zaterdag 4 en zondag 5 januari werd gespeeld. De kampioenen kwamen uit in de categorieën mannen, vrouwen en 35-plus. Die laatste categorie was er dit jaar voor het eerst. Speciaal in het leven geroepen voor teams, die zich op basis van hun leeftijd niet meer kunnen of willen meten met de jeugd. En zo konden zij dus in hun eigen leeftijdscategorie op een meer gelijkwaardig niveau strijden om de titel van de 'Gouden wandelstok' wisselbeker. Deze werd gewonnen door het Dreamteam.
Maar dat leeftijd geen rol hoeft te spelen bewees het team van 'O-oe'. O-oe mocht qua leeftijd in de 35+ categorie aantreden maar koos er toch voor 'gewoon' in de reguliere klasse uit te komen. Helaas bleken de prestaties net niet goed genoeg om op zondag in de A-League uit te komen maar zij konden nog prima meekomen met de jeugdige voetballers in hun poule.
Nadat de mannen op zaterdag hun poulewedstrijden hadden gespeeld was het de beurt aan de vrouwenteams. Dit jaar gingen in deze klasse vier teams de strijd met elkaar aan. Nadat de Velocitasvrouwen in de poule met 4-0 hadden gewonnen van de Blondies moesten zij in de finale opnieuw tegen dit team aan de bak. Daarmee rekenden de Velocitasdames er al een beetje op dat zij de titel zouden in de wacht zouden slepen. Maar de Blondies konden ditmaal de tegenstander op gelijke hoogte houden, waardoor een beslissende strafschoppenserie noodzakelijk was. Die was erg spannend, maar de Velocitasvrouwen haalden het net niet en FC Blondies pakte de titel.

Mannenfinales
Zondagmorgen was het eerst de beurt aan de mannenteams die zich niet hadden geplaatst voor de A-League. In deze B-League waren het Broadworst United en Team Tim die in de finale streden om de titel. Hierin bleek Broadworst United duidelijk een maatje te groot. Zij wonnen met maar liefst 8-1 de 'kleine finale'.
In de middaguren stond de A-League op het programma waarin onder meer het nieuwe jonge (15/16) team van de Game Changers uitkwam. Helaas kwamen zij net iets tekort in de wedstrijd tegen titelverdediger Lubron om de
halve finale te bereiken. Lubron moest op zijn beurt in de halve finale haar meerdere erkennen in Appie United en was daarmee uitgeschakeld om de titel te prolongeren. In de finale slaagde ook FC Pelzz er niet in Appie United af te houden van de titel.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden