Heb je last van een sportblessure?

Algemeen Fysiotherapeut Bart van Baardwijk
Algemeen Fysiotherapeut Bart van Baardwijk

Het begin van het nieuwe jaar is voor veel mensen de tijd waarin goede sportieve voornemens tot uiting komen. Maar waar gesport wordt, kunnen ook blessures en fysieke klachten ontstaan. Ondanks goede en deskundige sportbegeleiding zijn blessures nooit helemaal te voorkomen. Een verkeerde stap of beweging tijdens het sporten kan al snel een sportblessure veroorzaken. Het kan ook ontstaan wanneer je over een langere periode je gewrichten of spieren op een verkeerde manier belast. Vooral als je al wat klachten hebt of hebt gehad in het verleden. Misschien heb je een verkeerde houding tijdens het sporten of is de opbouw van de training toch niet helemaal geschikt voor jou.

Een sportblessure is schade of een klacht die is ontstaan bij het uitoefenen van je sport. Er zijn sportblessures die plotseling ontstaan (acute sportblessures) en er zijn blessures die een langere tijd aanhouden (chronische blessures). Acute sportblessures ontstaan vaak bij plotselinge snelle bewegingen die teveel vragen van het lichaam of bij een overbelasting welke je lichaam niet is gewend. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld enkelbanden en spieren opgerekt worden of (gedeeltelijk) afscheuren. Chronische sportblessures ontstaan vaak doordat een pees voor een langere periode overbelast is geweest. Hierdoor ontstaan er degeneratieve veranderingen in de spier die niet voldoende rust of tijd krijgen om te genezen.

Inloopspreekuur

Heb je last van een sportblessure? En vraag je je af wat er aan de hand is en of je nog wel kunt sporten? Speciaal voor deze en andere vragen bieden wij iedere maandagavond en vrijdagochtend een gratis inloopspreekuur bij, en in samenwerking met, Indoor Sport Vorden. Hier kan snel en deskundig advies worden gegeven. Een paar tips van een deskundige kunnen al een verschil maken! Na een korte screening van 15 minuten zal de fysiotherapeut tot een passend advies te komen. Onze fysiotherapeuten werken nauw samen met de sportinstructeurs van Indoor Sport Vorden. Dit draagt ook bij aan een goed herstel.

Een blessure voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Ook hierbij kan fysiotherapie helpen!

Voor wie?

Iedereen met een sportblessure is welkom! Dus ook als je niet lid bent van Indoor Sport Vorden kun je gebruik maken van het inloopspreekuur.

Voor meer informatie bezoek onze website: www.jansenvdberg.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Fysiotherapie Jansen van den Berg. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten