Het portret 'Opa' van schilderes Amy Verhoeff en tientallen andere portretten zijn nog te zien op www.goodlookingruurlo.nl. Foto: PR.
Het portret 'Opa' van schilderes Amy Verhoeff en tientallen andere portretten zijn nog te zien op www.goodlookingruurlo.nl. Foto: PR.

Expositie 'Good Looking - portretkunst in Ruurlo' uitgesteld

RUURLO - Corona gooit roet in het eten van de expositie 'Good Looking in Ruurlo'. Ruim dertig kunstenaars stonden klaar om met hun portretten naar Ruurlo te komen. Daar moeten zij waarschijnlijk een jaar mee wachten.

"Alles staat klaar om op 9 mei met een prachtige expositie van start te gaan", zegt Joop Huisman. "Toch hebben we vandaag aan de kunstenaars laten weten, dat zij geduld moeten hebben. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de gezondheid van de kunstenaars, de vele vrijwilligers en natuurlijk ook van de bezoekers. Vorig jaar bezochten ruim drieduizend mensen onze expositie 'Mathilde'. Voor dit jaar rekenden we op weer zo'n brede belangstelling. Met alle onzekerheden van nu is doorgang van de expositie niet verantwoord."

Uitstel, geen afstel
De organisatoren van 'Good Looking' verwachten niet dat er dit jaar nog een mogelijkheid komt om deze expositie te openen, maar is ervan overtuigd dat er geen sprake is van afstel.
Joop Huisman: "Het meest waarschijnlijk is uitstel met een jaar, dus tot mei 2021. Niemand weet hoe lang corona nog zal rondwaren. Over een jaar hopen we daar toch van verlost te zijn. Overigens, wie toch al een beetje wil genieten van die mooie portretten, kan kijken op www.goodlookinginruurlo.nl. Die website houden we in de lucht."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden